in

Tesla a mărit autonomia maşinilor sale pentru ca proprietarii să poată fugi din calea uraganului Irma

Compania Tesla a decis să-i susţină măcar cumva pe unii locuitori ai statului american Florida şi din împrejurimi, care în aceste zile se confruntă încă cu uraganul Irma şi ravagiile pe care le-a făcut.

Proprietarii de electromobile marca Tesla din zonă au primit un update OTA, care odată instalat, a permis mărirea capacităţii acumulatorilor şi respectiv a autonomiei, scrie Electrek.

FOTO: alternative-energies.net

De acest “act de caritate” temporar au beneficiat doar persoanele care sunt în posesia a unor electromobile Model S şi Model X în versiuni 60 şi 60D, care respectiv au seturi de acumulatori cu o capacitate de 60 de kWh. Update-ul a permis mărirea capacităţii până la 75 de kWh, asemenea opţiune fiind disponibilă la comandă pentru o sumă de bani care variază între 4.500 şi 9.000 de dolari.

Unii proprietari de electromobile Tesla au confirmat deja că li s-a mărit autonomia cu aproximativ 64 de kilometri. Cei de la Tesla de asemenea au confirmat că au trimis un update locuitorilor din zona din care s-a cerut evacuarea, fiind necesari alţi 50 de kilometri suplimentari pentru a putea face acest lucru.

FOTO: reuters.com

Amintim că uraganul Irma s-a format la 30 august 2017 în Oceanul Pacific şi a atins coasta statului american Florida la 10 septembrie 2017. Viteza maximă a vântului în centrul stihiei ajunge şi la 360 de km/h. Irma a fost deja înregistrat ca fiind cel mai masiv şi de lungă durată uragan de categoria 5 din istorie.

Vezi şi: Atenţie: Numărul de maşini afectate de uraganul Harvey se ridică la un milion şi nu toate vor merge la fier vechi

Iti place articolul?