in ,

Tesla va deschide o staţie de alimentare cu energie şi la Chişinău

Compania Tesla planifică în acest an să-şi extindă reţeaua de staţii de alimentare cu energie electrică, la nivel global.

O veste bună e că americanii vor deschide şi la Chişinău o astfel de staţie, pentru ca maşinile Tesla care vor apărea la noi în ţară, sau cele care vor tranzita statul nostru, să aibă acces la un punct de reîncărcare a bateriilor.

În imaginea de mai jos puteţi observa numărul actual, doar al staţiilor de alimentare, instalate în SUA şi o mică parte a Canadei, în Europa Occidentală, şi în China, Japonia şi Australia. În 2016 aceste puncte de culoare roşie vor acapara noi teritorii, însă nu într-un ritm alert.

Screenshot_18

În prezent, în lume există 613 staţii de alimentare numite Supercharger stations, acestea având un număr total de 3.628 de “pompe de combustibil”. Imaginea de mai jos arată continentul european şi numărul staţiilor la ziua de astăzi.

Screenshot_19

Însă în această putem observa acea arie extinsă a reţelei Tesla. Din păcate imaginile nu pot fi mărite mai mult, însă observăm clar că o staţie de reîncărcare oficială va fi deschisă la Chişinău. Şi în România vor fi prezente trei staţii, la Bucureşti, şi din câte se pare la Galaţi şi Craiova.

Vedem că şi statele baltice, alături de câteva oraşe din Rusia se vor bucura de instalaţiile Tesla.

Screenshot_20

Cu ajutorul acumulatorilor încărcaţi complet, un sedan Tesla Model S poate parcurge între 420 şi 505 kilometri de drum, în dependenţă de versiunea automobilului. Reîncărcarea bateriilor timp de jumătate de oră asigură un parcurs de 270 de kilometri. Pentru ca acumulatorii să se încarce complet de la un modul Supercharger este nevoie de o oră şi 15 minute.

Americanii sunt cei mai norocoşi deocamdată. Staţiile Tesla sunt amplasate într-un aşa mod, încât orice proprietar al unei maşini Tesla poate parcurge SUA gratuit.

În Europa, în acest an, vor fi deschise staţii de alimentare în Polonia, Cehia, iar până la sfârşitul anului va acoperi aproximativ întreaga parte sudică a bătrânului continent, inclusiv Spania, Italia, ţările din Balcani, dar şi partea de vest a Turciei.