in , ,

LoveLove LOLLOL AngryAngry

Toate exemplarele GMA T.50 s-au vândut în 48 de ore! Primele detalii despre versiunea-i T.50s cu 730 CP şi doar 890 kg

Vă mai amintiţi despre supercarul unic GMA T.50, dezvăluit acum o lună? Aflaţi că întregul său tiraj, de 100 de exemplare, a fost epuizat în doar 48 de ore, iar acum se pregăteşte o versiune-i mai extremă care va putea fi folosită doar pe circuite!

Caracteristicile acesteia sunt şi mai impresionante, iar tirajul şi mai limitat!

GMA T.50s

Caracteristici cheie:

 • Cu un preț de start de 3.1 milioane de lire sterline (fără taxe), modelul de circuit – cu numele de cod T.50s – cântărește doar 890 kg, în timp ce motorul său Cosworth GMA V12 dezvoltă chiar mai multă putere. Noua mașină dispune, de asemenea, o aripă delta cu o lăţime de 1.758 mm, montată în partea din spate a mașinii, care funcționează în tandem cu ventilatorul montat în spate, un splitter nou în partea din față, un aerofoil sub maşină și difuzoare reglabile, toate pentru a genera mai mult de 1.500 de kg de forţă de apăsare – 170% din greutatea mașinii însăşi!
 • Numele oficial, semnificativ din punct de vedere istoric al noii mașini, va fi anunțat în cursul acestui an în cadrul unui eveniment de prezentare. Mai mult de jumătate din numărul total de maşini ce vor exista au fost deja rezervate înainte de a fi dezvăluite aceste prime detalii.
 • T.50s a fost reproiectat pe scară largă cu sute de revizuiri semnificative pentru curse și utilizarea pe circuite. Interiorul “dezbrăcat” evidențiază focalizarea pe circuite și contribuie la pierderea în greutate cu 94 kg a noii mașini.
 • În timp ce modelul stradal T.50 are șase moduri aerodinamice diferite, T.50s operează în modul High Downforce în orice moment, conductele difuzoarelor de sub maşină fiind deschise complet, iar ventilatorul posterior rulând permanent la 7.000 rpm. Ventilatorul curăță aerul de pe suprafețele superioare și inferioare ale mașinii, fluxul de sub caroserie fiind accelerat prin difuzorul posterior reproiectat.
 • Pe lângă optimizarea forței de apăsare și a stabilității în viraje, pachetul aerodinamic al maşinii îi permite, de asemenea, să genereze o forţă impresionantă de 2.5G – 3G în momente de frânare!
 • Motorul Cosworth GMA V12 a fost refăcut pe scară largă pentru a extrage performanța maximă. Puterea sa este acum amplificată dincolo de 700 CP datorită unor capete de cilindru și arbore cu came complet revizuite, un raport de compresie mai mare, plus un sistem nou de evacuare a gazelor de eşapament, unul cu flux liber. Cu nicio limitare legislativă de zgomot sau emisii se va putea dezlănțui întregul potențial al motorului GMA V12 care se poate roti cu 12100 rpm.
 • Priza de aer montată pe acoperișul lui T.50 a fost modificată pentru a maximiza aportul de aer. Intrarea în stil periscop alimentează motorul cu aer pe măsură ce viteza maşinii crește, generând în jur de 30 CP de putere suplimentară.
 • Pentru a valorifica puterea, T.50s dispune de un nou sistem de schimbare a treptelor de viteze IGS (Instantaneous Gearchange System) de la Xtrac, în şase trepte, spre deosebire de cutia manuală de pe T.50. Transmisia personalizată dispune de noi rapoarte de acționare, optimizate pentru viteză, putând fi operată şi cu padele în spatele volanului.
 • Cabina lui este, de asemenea, în întregime concentrată pe performanţă. Spațiul este lipsit panoul de instrumente a modelului stradal, de sistemul de aer condiționat, de sistemul de infotainment, de compartimentele de depozitare și de covoraşe. Poziţia conducătorului auto va rămâne centrală, însă scaunul îi va fi unul nou de curse, din fibră de carbon şi echipat cu un sistem de centuri de siguranţă cu prinderi în şase puncte. La stânga șoferului, doar un singur loc pentru pasageri rămâne permis pentru un copilot… sau un pasager foarte curajos!
 • Volanul din fibră de carbon îi este realizat într-un design dreptunghiular, în stil celor găsite pe monoposturile de Formula 1.
 • Sub “piele” se ascunde o suspensie complet reproiectată pentru curse, cu diferite arcuri, amortizoare şi bară anti ruliu pe puntea din faţă.
 • Noi jante forjate din magneziu se vor găsi în anvelope Michelin Cup Sport 2, iar în spatele lor nişte mecanisme de frânare carbo-ceramice de la Brembo, cu etriere cu şase pistoane pe faţă şi cu câte patru pistoane pe spate, alături de noi conduce de răcire individuale pentru fiecare mecanism de la fiecare roată.
 • Sistemele de răcire cu ulei pentru motor și transmisie au fost relocalizate pe părțile laterale ale mașinii pentru a îmbunătăți fluxul de aer către aripa din spate. T.50s, de asemenea, are o gardă la sol mai mică cu 40 mm, comparativ cu a lui T.50.
 • Fiecare cumpărător de T.50s va primi un pachet complet de individualizare “Trackspeed”, care include configurarea maşinii după propriu gust şi la orice aspect, instruire, curse pe circuite și asistență. Cu scopul de a oferi o experiență de curse complet personalizabilă, se pot face un spectru larg de ajustări la maşină pentru a se potrivi preferințelor fiecărui client și stil de conducere. Acest proces individualizat de configurare, alături de orice culoare şi livrea aplicabilă pe caroserie, va asigura că fiecare T.50s este unic. Mai este de notat că scaunul, volanul şi pedalele vor fi făcute pe măsura fiecărui proprietar.

În total vor exista doar 25 de astfel de automobile. Producţia lor va demara din primul trimestru al anului 2023 abia.