in ,

Top 5 cei mai plătiţi directori generali ai concernelor auto din lume

Portalul specializat CNN Money a făcut rost de informaţii despre salariile pe care le încasează persoanele care conduc cele mai concerne auto din lume, a făcut calcule şi a alcătuit un top cinci al cel mai plătiţi top manageri.

Primul loc i-a fost acordat pentru a doua consecutiv directorului general al General Motors Mary Barra. În total în 2016 aceasta a câştigat din salarii circa 22.6 milioane de dolari.

Mary Barra a ocupat postul de director al General Motors în anul 2014 şi a devenit prima femeie care stă la cârma unui concern auto gigant.

Până la numirea sa în funcţie aceasta a fost numită cea mai influentă femeie din industria auto, iar în 2015 a ajuns în lista a 50 cei mai influenţi lideri din lume (locul 9).

Vezi şi: Top mărci de maşini a căror şoferi încalcă cel mai des legea pe drumurile din ţară

FOTO: cloudinary.com

Poziţia a doua este ocupată de şeful Ford Mark Fields, acesta câștigând în 2016 nu mai puţin de 22.1 milioane de dolari (cu 19% mai mult decât în 2015).

FOTO: automobilemag.com

Top 3 este încheiat de Sergio Marchionne, cel care conduce grupul FCA. Italianul a primit în 2016 din salarii 9.9 milioane de euro sau aproximativ 10.6 milioane de dolari.

Vezi şi: Raportul calităţii realizat de revista germană Auto Bild. Top mărci care fac cele mai bune maşini

FOTO: eleentertainment.com

Locul patru îi aparţine directorului general al concernului Volkswagen Matthias Muller. El a câştigat în 2016 7.3 milioane de euro sau circa 7.8 milioane de dolari.

Vezi şi: (foto) Top 10 maşini cu cele mai eficiente motoare diesel din Europa

FOTO: wsj.net

Poziţia a cincea din acest clasament poate ridica unele semne de întrebare şi asta pentru că îi aparţine lui Elon Musk, şeful Tesla Inc.

Bazându-se pe ultimul raport financiar făcut public în 2015, analiştii au aflat că acesta nu a primit mai mult de 38.000 de dolari în acel an.

Vezi şi: (foto) Top 10 cele mai populare automobile pe care le aleg familiile înstărite din SUA

FOTO: theodysseyonline.com

În acelaşi timp, lui Elon Musk îi aparţin 33.6 milioane de acţiuni ale Tesla, evaluate la 10 miliarde de dolari. Anume acest lucru îl poate face cel mai bogat antreprenor din industria auto modernă.

Autorii clasamentului mai menţionează că şefii mărcilor auto japoneze de regulă câştigă semnificativ mai puţin decât colegii lor din Europa sau SUA.

Vezi şi: (foto) Top cele mai iubite maşini din anii ’90 ale băieţilor răi din spaţiul ex-sovietic

What do you think?