in ,

Toyota a inventat un sistem de uscare automată a geamurilor maşinilor

Din cauza umidității crescute și a diferenței de temperatură dintre aer și geamurile maşinilor, acestea încep să aburească și mai apoi chiar pot îngheța. Un nou sistem brevetat de Toyota a fost conceput pentru a asigura conducătorul şi pasagerii dintr-un automobil de condens.

FOTO: mydealehost.com

Inginerii concernului nipon au conectat tehnologiile folosite de regulatoarele de umiditate a aerului folosite în aparatele de uz casnic cu sistemul de climatizare a mașinii. Însă pe lângă aceasta, Toyota a inventat un sistem cu adevărat inteligent, capabil să evalueze diferența de temperatură și să țină cont de o serie de alți factori.

Senzorii, cu care specialiştii Toyota propun să echipeze autoturismele, controlează temperatura aerului din exterior, temperatura din interior și nivelul de umiditate din mașină, calculând pragurile de temperatură care pot duce la formarea condensului. Pe baza acestor informaţii, “creierul” sistemului de climatizare îl reglează astfel încât să fie prevenit procesul de abureală a geamurilor.

Vezi şi: (video) Un truc simplu: Cum să faci ca parbrizul şi geamurile să nu se mai aburească niciodată

FOTO: wonderhowto.com

Pe lângă acestea, sistemul inteligent poate lua în considerare și locul unde se află mașina: în funcție de datele primite prin sistemul de navigație și condițiile climaterice specifice.

Vezi şi: Volkswagen introduce pe maşinile sale o nouă tehnologie de încălzire a parbrizului

Când va începe Toyota să-şi echipeze maşinile de serie cu o astfel de tehnologie nu se cunoaşte deocamdată.

Iti place articolul?