in

Toyota şi-a vândut toate acţiunile deţinute la Tesla şi a încetat să mai colaboreze cu Elon Musk

Compania Toyota Motor Corp. a încetat orice parteneriat de afaceri şi de capital cu Tesla Inc. Corporaţia japoneză şi-a vândut absolut toate acţiunile pe care le deţinea la firma americană de mai mulţi ani, asta chiar dacă acestea în ultimul timp au crescut semnificativ ca valoare.

tesla toyota
FOTO: autoportal.hr

Decizia luată de Toyota arată că cel mai mare constructor auto din Japonia nu mai vede necesitatea de a fi unit cu Tesla în ceea ce priveşte dezvoltarea automobilelor electrice. Asta pentru că Toyota îşi creşte capacităţile pentru a le dezvolta în mod individual, fără implicarea “străinilor”, scriu surse media din orient.

Toyota şi Tesla au uimit lumea atunci când au anunţat în anul 2010 despre formarea unei alianţe. Tot atunci Toyota a prezentat planul de achiziţionare a 3.15% din acţiunile Tesla, în valoare de 4.5 miliarde de yeni (circa 50 de milioane de dolari), pentru dezvoltarea în comun a electromobilelor.

FOTO: zimbio.com

Vezi şi: Tesla a devenit cel mai valoros constructor auto din Statele Unite ale Americii

De atunci Toyota a pregătit un automobil sportiv dotat cu propulsie electrică şi acumulatori de la Tesla, însă aşa şi nu l-a mai produs în masă şi în serie.

Presa de specialitate mai scrie că Toyota şi-a vândut o parte din acţiunile deţinute la Tesla încă în octombrie 2016, iar ce a rămas – la sfârşitul anului trecut. Reprezentanţii Toyota au comentat această decizie ca fiind o “parte a revizuirii regulate a business alianţelor”.

tesla model 3 toyota mirai
FOTO: electrek.com

Printre automobilele de nouă generaţie, Toyota este considerat lider în segmentul care dezvoltă automobile pe bază de celule de combustie şi propulsie hibridă. În acelaşi timp, analiştii consideră că niponii rămân în urmă faţă de concurenţi în ceea ce priveşte dezvoltarea electromobilelor.

Decizia luată îi va ajuta să se restructureze şi să înceapă să dezvolte maşini electrice, care vor apărea peste câţiva ani.

Sursă: Forbes