in

Transfăgărăşanul va fi reabilitat şi modernizat. Află când vor demara lucrările

Celebrul traseu montan din România, Transfăgărăşan, va fi reabilitat şi modernizat! În acest sens, potrivit wall-street.ro, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va lansa până la sfârşitul acestui an o licitaţie în care se va alege compania care va realiza un Studiu de Fezabilitate şi un proiect tehnic.

FOTO: hotel-siesta.ro

Vezi şi: (video) Transfăgărăşan există de 42 de ani. Până şi Jeremy Clarkson a spus că e cel mai bun drum din lume

Potrivit Master Planului General de Transport, drumul DN 7C – Transfăgărăşan (km 44+000 – km 117+000) face parte dintr-o listă a obiectivelor ce urmează a fi reabilitate chiar în actuala perioada de programare, 2014-2020, fiind cuprins în Capitolul VIII – Proiecte pentru valorificarea potenţialului turistic.

Astfel, până în 2020 lucrările vor trebui să fie terminate şi se va putea circula pe un drum modern care va fi suplimentat cu elemente necesare pentru siguranţă.

În prezent, CNAIR a finalizat documentaţia în vederea lansării procedurii de achiziţie publică pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic, lansarea procedurii fiind estimată a avea loc până la finele anului 2017.

Vezi şi: (video) Exclusiv: AutoBlog.MD a surprins pe Transfăgărăşan momentul când BMW-ul era scos din prăpastie

Amintim că soşeaua Transfăgărăşan traversează cel mai înalt lanţ muntos din România, Munţii Făgăraş, pe o distanţă de aproximativ 92 km prin judeţele Argeş şi Sibiu. Altitudinea maximă a construcției este de 2.042 metri la Bâlea Lac.

Patru ani le-au trebuit geniștilor militari și specialiștilor civili cu tehnologia anilor ’60, pentru a construi unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România. Pentru realizarea acestei lucrări de excepţie, ce rivalizează cu marile drumuri din Alpi, s-au executat circa 4 milioane metri cubi de terasament, 290 de mii metri cubi de fundaţii, 598 de mii metri pătraţi de suprastructuri de macadam, 290 de mii metri cubi de zidărie, 830 de lucrări transversale, 27 de viaducte şi poduri deosebit de rezistente, s-au folosit peste 6 milioane de kilograme de explozibil, iar utilajele şi maşinile au consumat mai bine de 18 milioane de motokilometri.

Vezi şi: (video) Expediţie de vis cu şase Lamborghini Huracan pe Transfăgărăşan