in ,

Trendul continuă şi în februarie! Moldovenii cumpără tot mai multe mașini noi

Vânzările de maşini noi în Republica Moldova continuă să înregistreze un ritm promiţător şi rezultatele din luna februarie a acestui an sunt la fel de îmbucurătoare pentru dealerii auto. În ultima lună de iarnă vânzările au crescut cu +13% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Mai exact, în perioada 1 – 28 februarie, moldovenii au optat pentru 391 de automobile noi, comparativ cu 346 în aceeaşi perioadă a anului trecut.

FOTO: tucsonlocalmedia.com

Luând în considerare ambele luni, ianuarie şi februarie, comparativ cu 2017, volumul vânzărilor a crescut cu 32.4%. Mai mult, o diferenţă mai mare se înregistrează comparativ cu perioada similară din 2016 – +49.7%!

Cel mai interesant este că potrivit statisticilor, în primele două luni din 2018, fiecare a cincea mașină importată în Republica Moldova este o mașină nouă.

Astfel, se poate remarca faptul că tot mai mulţi moldoveni aleg să investească în maşini noi din diferite segmente. Statisticile arată că preţul maşinilor noi vândute variază între cel puţin 7.000 de euro şi există cazuri când poate trece uşor de 80.000 de euro!

Vezi şi: Republica Moldova – a doua ţară din Europa în ianuarie 2018 cu cea mai mare creștere a vânzărilor de mașini noi

FOTO: dreamstime.com

Cele mai multe automobile le-a vândut Dacia, care rămâne în continuare un lider detaşat pe piaţa noastră, cu 119 maşini noi vândute în februarie (84 în ianuarie). Locul doi este ocupat de Skoda, produsele mărcii fiind preferate de 47 de moldoveni, iar pentru modele Hyundai au optat 40 de oameni.

Top 5 este încheiat de Toyota şi KIA, cu câte 31 şi 27 de automobile respectiv realizate.

Cele mai populare maşini noi rămân a fi cele din clasa compactă şi cea a crossoverelor/SUV-urilor. În primele două luni ale lui 2018 au fost vândute în total 224 şi 336 de unităţi respectiv.

Vezi neapărat: Moldova: Adio mașini mai vechi de 7 ani? Guvernul va stimula importul mașinilor hibride și electrice

Iti place articolul?