in ,

Ultimul Viper. Dedicaţie video pentru modelul a cărui producţie a încetat

Compania petrolieră americană Pennzoil a realizat un scurt filmuleţ despre un supercar Dodge Viper ACR cu 645 de CP, care se deplasează şi derapează foarte rapid pe străzile oraşului Miami din statul Florida.

Cu această dedicaţie firma a dorit să-şi i-a rămas bun de la modelul care intră în istorie deoarece producţia i-a încetat la începutul lui 2017.

https://youtu.be/zrehQjsz5ck

Supercarul Dodge Viper a fost scos din producţie deoarece nu mai corespundea cerinţelor de siguranţă impuse de autorităţile din SUA.

Din acest an în statul de peste ocean toate automobilele trebuie să fie echipate obligatoriu cu airbag-uri laterale. Construcţia modelului Viper nu permite instalarea acestora, deoarece nu ar mai exista spaţiu liber peste capul pasagerilor.

La rândul său Dodge şi-a luat rămas bun de la model cu cinci versiuni speciale, dedicate diferitor evenimente din istoria sa. În total au fost produse 217 maşini care au fost vândute în doar cinci zile.

Deocamdată nu se cunoaşte dacă va exista o nouă generaţie.

Vezi mai multe: (foto) Dodge a creat 5 versiuni speciale Viper pentru a marca aniversarea şi încetarea producţiei modelului

https://www.youtube.com/watch?v=2kdq-7AlfEc

https://www.youtube.com/watch?v=6ts7MEOYg9o

Iti place articolul?