in , ,

Un actor celebru de la Hollywood a început să participe în autosport cu maşini Ferrari

Actorul de origine germană Michael Fassbender a participat în prima etapă a seriei Ferrari Challenge, care s-a desfăşurat recent pe circuitul american Mazda Raceway Laguna Seca.

Următoarea etapă la care va urca din nou la volanul unei maşini sport va fi cea de pe autodromul Joseph Gilles din Montreal.

170839 gt fassbender

În calificări Fassbender a arătat un timp foarte bun: 1 minut şi 31.691 secunde, ceea ce este cu aproximativ patru secunde mai puţin decât cel înregistrat de pilotul profesionist Marc Muzzo care deţine prima poziţie.

În prima sa cursă, actorul a fost pe a 17 poziţie din 25 la start. La finiş acesta a ajuns pe locul 11 în categoria sa şi pe 17 în clasamentul general. În a doua cursă a etapei Fassbender şi-a îmbunătăţit rezultatele, clasându-se pe locurile 6 şi 14 respectiv.

În seria Ferrari Challenge participă supercaruri Ferrari 488 Challenge. Maşinile sunt propulsate de motoare V8 cu 670 de CP! De asemenea există şi o categorie separată în care participă modele 458 Challenge Evo.

Vezi şi: (video) Echipa actorului Jackie Chan va participa la cursa de 24h de la Le Mans

MichaelFassbender FTR
FOTO: parade.com

Michael Fassbender a reuşit să termine anul trecut cu succes programul de pilotaj Corso Pilota şi a primit dreptul de a participa în seria Ferrari creată special pentru clienţii mărcii. Astfel de curse au loc în Europa, Asia sau America de Nord. Cei mai buni pot ulterior participa în maratonul de 24 de ore de la Le Mans sau alte curse.

Actorul german este cunoscut pentru rolurile sale în filme ca: Alien: Covenant, Steve Jobs, Twelve Years a Slave, Assassins’ Creed, Prometheus, X-Men: Apocalypse, 300, etc.