in ,

Un taximetrist a găsit în maşina sa circa jumătate de milion de dolari. Care i-a fost prima reacţie

Un taximetrist de origine pakistaneză şi care lucrează în Emiratele Arabe Unite a rămas uimit după ce a găsit pe bancheta din spate o geantă în care erau aproximativ 1.7 milioane de dirhame sau aproximativ 436.000 de dolari.

Potrivit The National, şoferul Naseerallah Sher Dola a apelat imediat la poliţie, după care banii i-au fost întorşi proprietarului – un om de afaceri din Coreea de Sud.

taxi-driver

Pentru onestitatea sa, bărbatul în vârstă de 30 de ani a primit o diplomă din partea Ministerului local al Transporturilor, dar şi un premiu bănesc în valoare de circa 544 de dolari. Alţi 272 de dolari i-a primit şi din partea omului de afaceri.

După cum a spus Sher Dola, i-a fost plăcut să primească o astfel de remunerare, însă o asemenea practică este parte din lucrul pe care îl face. Totodată, taximetristul şi-a amintit că a mai întors pasagerilor sume mari de bani pe care aceştia le uitau în maşină. De exemplu, în 2015 şoferul i-a întors unui cetăţean al Iranului o geantă cu circa 13.000 de dolari.

Sher Dola spune că a ales să lucreze în Emirate pentru ca să îşi întreţină familia care a rămas în patrie: o soţie, trei copii, şase surori, şapte fraţi şi o mamă în vârstă.

Salariul său lunar în calitate de taximetrist este de 812 dolari. Jumătate din această sumă el o trimite rudelor.