in

Un top realizat de o bancă britanică ne arată de ce trebuie să investim în automobile clasice

Banca britanică Coutts, cunoscută pentru că oferă servicii doar persoanelor înstărite, a făcut public un clasament al investiţiilor pe care le fac clienţii săi, numit Coutts Passion Index 2017.

În acesta, instituţia financiară a evaluat cât de profitabile sunt investiţiile în acţiuni, monede, imobile, opere de artă sau automobile.

FOTO: wired.com

Potrivit informaţiilor din clasament, făcut în baza unei analize de schimbare a preţurilor din anul 2005 şi până în prezent, s-a constatat că cele mai profitabile investiţii se fac în automobilele clasice. În ultimii 12 ani valoarea acestora a crescut cu 331.9%!

Investiţii în (de sus în jos): hotele şi staţiuni balneare, imobile de lux, ceasuri, bijuterii, instrumente muzicale rare, covoare, automobile clasice, monede, timbre, vinuri, opere de artă (tradiţionale chineze, postbelice, contemporane, din secolul XIX, etc).

 

Astfel, se poate vedea că maşinile care pleacă în istorie pot aduce un profit mai mare decât monedele (+224.6%), bijuteriile (148.8%), ceasurile (104.8%) şi operele de artă din secolul XIX care nu mai prezintă un interes major (-42.1%).

În context, putem preciza că în ultimii ani se arată un interes tot mai sporit de achiziţionare a automobilelor, acest lucru remarcându-se îndeosebi la licitaţiile organizate de case precum Mecum, RM Sotheby’s, Copart, Barrett-Jackson şi altele. Pe AutoBlog.MD puteţi găsi mai multe articole dedicate unor maşini care cândva costau câteva mii de dolari, iar în prezent acestea sunt vândute cu milioane.

Sursă: bin.ua