in ,

Un vlogger l-a întrebat pe Elon Musk când va prezenta Tesla Model Y şi acesta i-a dat un răspuns

Noul Model Y, al producătorului american de electromobile Tesla, va fi prezentat mai devreme decât se aştepta, dar şi înainte de startul vânzărilor decapotabilei Roadster, programat pentru anul 2020.

Este vorba despre un crossover mai compact decât Model X, despre care se cunoştea din spusele şefului Tesla că va apărea în 2019.

Recent fiind întrebat despre o concretizare în acest sens, Elon Musk a dezvăluit o zi în care ar putea avea loc premiera – 15 martie.

Totodată, omul de afaceri a precizat că noul Model Y ar fi deja pregătit şi că Tesla ar fi capabilă să-l prezinte mai târziu în acest an sau până la mijlocul lui 2019. Însă o zi mai potrivită ar fi cea din mijlocul primei luni de primăvară.

Deocamdată nu există nicio informaţie tehnică despre model Y. Elon Musk, şeful Tesla, a declarat că noul crossover nu va avea la bază platforma lui Model 3, considerând că proiectarea lui Model X pe baza lui Model S a fost o greşeală.

Una din caracteristicile unice ale modelului, cel mai probabil, vor fi portierele posterioare care se vor deschide exact ca şi pe Model X – vertical.

Teaser oficial Tesla Model Y

Mai mult, Model Y va fi dotat cu o nouă generaţie de autopilot. Acesta va fi compus din opt camere de supraveghere la 360 de grade, 12 dispozitive cu ultrasunet actualizate, un radar modificat şi un calculator care va procesa toate informaţiile, mai performant de 40 de ori.

Din punct de vedere a preţului acesta va fi evident mai mic decât cel al lui Model X, dar mai mare decât cel de start al lui Model 3.

Vezi neapărat: GENEVA 2018: Întâlnire surpriză cu Tesla Model 3 – Reportaj Video AutoBlog.MD

What do you think?