in

Urmaşul lui Aventador va fi primul Lamborghini hibrid cu V12. Primele detalii

Lamborghini este aproape gata de a lansa un automobil care îl va înlocui pe Aventador din 2020 și de asemenea, această maşină este pregătită să adopte o unitate de propulsie hibridă care va funcţiona împreună cu un V12! 

Modelul, care va fi construit cel mai probabil pe baza lui conceptului Terzo Millennio, va fi unul din cele două vehicule care vor adopta primele procesul de electrificare, alături de o variantă plug-in hybrid pentru Urus.

Noul Aventador (render)

Codificat LB48H, maşina dintr-o ediţie limitată a hipercarului a fost prezentată deja potențialilor cumpărători sub forma unei vehicul de serie în luna iunie a acestui an. Totuşi, cea mai mare veste este sistemul său de propulsie, automobilul servind ca un preludiu pentru următoarea schemă de instalare a sistemului de propulsie pe urmaşul lui Aventador, oferind un motor V12 cu aspirație naturală, combinat cu un motor electric, pentru a creşte performanţa și eficienţa. 

La momentul lansării modelului Aventador SVJ mai devreme în acest an, directorul tehnic Maurizio Reggiani a făcut mai multă lumină asupra a ceea ce se așteaptă de la maşina care vine pe piaţă în 2020.

Hibridizarea a venit din necesitate, nu din alegere. “Legea va determina ce nivel de conducere pur electric este necesar”, a declarat Reggiani pentru Autocar

“La moment există mai multe discuții care derulează. Unii spun despre o autonomie de 20 de km, unii spun de 30 de km și China sugerează 50 de kilometri, dar în mod normal dezvoltăm doar o mașină în întreaga lume”.

Folosind un sistem hibrid se va adăuga fără doar şi poate greutate, Reggiani estimând că, chiar și o soluție ușoară va adăuga 150-200 kg. Chiar și cu economii realizate în altă parte, înseamnă că mașina de generație nouă va fi mai grea. 

“Întotdeauna spun că prefer să avem 10 kg mai puțin decât un CP mai mult, chiar dacă raportul putere-greutate rămâne același”, a spus Reggiani. “Dar îmi imaginez că punctul de plecare al mașinii va fi realizat mai greu, fără îndoială. Care va fi jocul final? Nu știm. Îmbunătățirile oricum se vor întâmpla”.

Un efect secundar al comutării pe motorizări hibride este că înregistrările de timp pe Nürburgring Nordschleife vor deveni substanțial mai dificil de realizat într-un timp avantajos pentru noul model. Reggiani crede că recordul de 6 minute şi 45 de secunde a mașinii de producție Aventador SVJ ar putea fi menţinut pentru mai mult timp, fără a fi depăşit curând de vreun alt supercar al mărcii. 

Dar, de asemenea, acest lucru înseamnă că Lamborghini are în vedere utilizarea unui sistem hibrid divizat, cu o punte frontală acționată electric, mai degrabă decât o configurație combinată cu energie electrică trimisă printr-o transmisie convențională. 

“Ideea mea personală este că acesta este cel mai bun concept pentru a oferi cel mai bun control și management al șasiului”, a spus el. “Ar fi ușor să ai vectorizare de cuplu complet în față, pentru a compensa din nou creșterea în greutate cu mai multă agilitate”. 

Provocarea cu tren de rulare electrificat este că devine mai puțin eficientă pe măsură ce vitezele cresc – o problemă clară pentru un Lamborghini – dar Reggiani recunoaște că utilizarea unei transmisii (așa cum a făcut BMW cu i8) este o soluție viabilă.

“Cred că da, am putea avea o cutie de viteze în față. Aceasta este viziunea mea “, a spus el. “Poate fi mult mai ușor de gestionat un motor electric în față deoarece nu aveți nevoie de nici un fel de arbore. Cred că poate fi cea mai bună soluție”.

O unitate de propulsie pe bază de motor natural aspirat îi va da lui Aventador un avantaj față de rivalii care au obținut performanțe similare prin turbocharging sau downsizing. “Pentru mine, motoarele turbo au o reducere a emoțiilor”, a spus Reggiani. 

Situaţia este clară în ce priveşte propulsia, însă neclar este numele urmaşului lui Aventador, deși un nume legat de un taur pentru fiecare model nou este ceva obișnuit. Dar va exista un alt salt în ritm direct, cu folosirea unei tracțiuni integrale și un design dramatic al caroseriei.

Iti place articolul?