in ,

Util: Poliţia de Frontieră a lansat aplicaţia Trafic Online. Iată de ce ar trebui să o foloseşti

Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova a lansat o aplicaţie numită Trafic Online, pe care o poţi accesa doar fiind conectat la Internet. Aceasta poate fi utilizată pe pagina oficială border.gov.md şi vine în ajutorul persoanelor care vor să afle care este situaţia la posturile vamale.

Cu ajutorul noului serviciu, se poate vedea media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru toate categoriile de mijloace de transport: autoturisme/autocare și camioane.

Screenshot_13

Aplicaţia poate fi găsită uşor pe partea dreaptă a paginii Poliției de Frontieră. După un click se va deschide harta R.Moldova, cu toate punctele de trecere rutiere funcționale atât la hotarul cu România, cât și la granița cu Ucraina. Trei culori, cu care sunt marcați indicatorii punctelor de trecere, se vor schimba în dependență de timpul mediu de așteptare în aceste puncte.

Culoarea verde va indica un timp de așteptare de până la 30 de minute, culoarea galbenă – de până la 60 min, iar culoarea roșie va semnala faptul că acel punct de trecere este foarte solicitat, iar timpul de așteptare depășește o oră.

Screenshot_14

Estimarea timpului mediu se va calcula pentru fiecare direcție în parte (intrare/ieșire), din momentul când mijlocul de transport este la barieră și până când acesta părăsește punctul de trecere, astfel este inclus în acest calcul nu doar controlul efectuat de polițiștii de frontieră, dar și de alte instituții cu atribuții la frontieră.

În cazul efectuării unui control amănunțit, cu depășirea termenului limită prevăzut, autovehiculul va fi transmis în linia a doua de control, într-o locație separată, fără a influența media timpului de așteptare în punctul de trecere staționat.

FOTO: agora.md
FOTO: agora.md

Informația privind timpul de așteptare la traversarea frontierei de stat va fi furnizată de dispeceratele regionale și va fi actualizată periodic, la intervalul de o oră sau când situaţia o impune.

Noua aplicație a fost elaborată în scopul susținerii persoanelor care traversează prin punctele de trecere rutiere existente la graniţă, oferind posibilitatea de a opta pentru alegerea unui traseu cât mai puțin aglomerat.

Vezi şi un alt instrument analogic: Recomandăm! Înainte să te porneşti la drum prin Moldova, utilizează acest instrument

Iti place articolul?