in ,

Va lansa BMW un pick-up sau nu? Un manager BMW a făcut o declaraţie plină de speranţă

BMW Pick-up este în momentul de față o fantezie foarte îndepărtată de realitate, dar judecând după felul în care arată această ilustraţie nu putem spune că suntem împotrivă.

În 2011, de Ziua Păcălelilor, BMW ne-a prezentat oficial un concept numit M3 Pick-up. Surpinzător însă pentru BMW, toată lumea a primit acest concept cu brațele deschise, mai ales australienii despre care suntem siguri că și-ar dori un “ute” bavarez.

La momentul respectiv, M3 Pick-up ar fi fost cea mai rapidă camionetă din lume, cu o viteză maximă care ar fi depășit 300 km/h.

Recent, Marc Werner – Marketing Manger pentru BMW Australia – declara într-un interviu că “urmărește cu atenție segmentul”, motiv numai bun pentru ca artiștii digitali să lucreze la un BMW Pick-up.

În cazul de față, randarea are la bază noul BMW X1, transformat într-un pick-up similar cu cele oferite de Ford, GM, Nissan sau Toyota. Cu o culoare interesantă, o gardă la sol uriașă și roți de off-road imense, BMW Pick-up nu arată deloc rău, mai ales că partea frontală prezintă un design tipic bavarez.

BMW-pickup-truck-rendering-750x429 (1)

Ținând cont și de faptul că BMW nu are în momentul de față un off-roader adevărat – așa cum este Clasa G la Mercedes – și că segmentul vehiculelor comerciale & utilitare al rivalilor germani este unul extrem de profitabil, nu putem spune cu certitudine că BMW nu ia în calcul o nouă extindere.

Și, ținând cont de faptul că marca bavareze își extinde portofoliul într-un ritm accelerat și că oferă acum tot ce vrei, de la mașini cu tracțiune față, monovolume, SUV-uri, M-uri și Serii 7, până la modele electrice și hibride, un pas în zona de lifestyle utilitare nu pare o decizie greșită.

Imaginează-ți doar cum ar arăta un BMW Pick-up similar celui din randare având o motocicletă în spate, plecat să cucerească munții. Nu-i așa că nu e o imagine complet greșită? Mai ales că zvonurile conform cărora și Mercedes-Benz lucrează la un pick-up sunt destul de serioase.

Vezi şi: (foto) Planurile de viitor ale Mercedes. Ce maşini vor mai fi lansate în 2016-2017

Sursa: bmwblog.ro