in ,

Vânzările de maşini noi în lume în aprilie: Europa cea mai afectată, China şi-a revenit, iar Coreea chiar a ieşit în plus

Cu câteva zile în urmă am vorbit despre rezultatele vânzărilor de maşini noi în Republica Moldova, înregistrate în luna aprilie, iar acum au apărut informaţii şi despre starea lucrurilor peste tot în lume.

LMC Automotive notează că în aprilie, când încă piața auto globală se afla într-o carantină, vânzările de automobile noi au scăzut cu -44.8% (comparativ cu aprilie 2019), până la un total de 3 milioane 967 mii de autoturisme și vehicule utilitar-comerciale ușoare.

Principala contribuție la aceste statistici deloc îmbucurătoare pentru unii jucători de pe piaţă, spre deosebire de lunile anterioare, nu a fost făcută de China și Coreea de Sud, unde vânzările au crescut din nou, ci de țările din Europa și America de Nord, spre uimirea unora!

FOTO: insider.com

Piața Europei de Vest a înregistrat un declin puternic: luna trecută au fost vândute aproape 275.000 de mașini, cu tocmai -80.1% mai puține decât în aprilie anul trecut. Potrivit datelor publicate, țările est-europene au suferit ceva mai puțin (-69.8%), deși volumul total al mașinilor vândute aici (în jur de 104.000) nu poate fi numit încă un succes.

În SUA, doar aproximativ 722.000 de oameni şi-au cumpărat maşini noi pe timp de carantină, în scădere cu -45.6% față de acum un an. Iar în Canada situația este chiar mai rea: 66.000 mașini (-63.8%) pentru întreaga aprilie. De cealaltă parte, în altă ţară cea mai mare de pe glob, Federaţia Rusă, s-au realizat circa 54.500 de automobile (-64% comparativ cu aprilie 2019).

Între timp, în Asia, vânzările de mașini noi încep să revină la nivelurile anterioare. În aprilie 2020, Japonia încă nu și-a revenit complet după pandemie, dar, reieşind din faptul că scăderea, comparativ cu rezultatul de anul trecut, a fost de doar -28.7% (circa 267.000 de maşini vândute), arată că lucrurile se recuperează treptat.

Pe piața chineză, care a devenit din nou lider mondial în vânzările auto, oamenii au cumpărat de la producători practic două milioane de produse pe roţi (circa 1.936.000 de unităţi), o cifră comparabilă cu cea din aprilie 2019. Iar în Coreea de Sud, din cauza slăbirii măsurilor de carantină și a cererii amânate a consumatorilor, creșterea, comparativ cu aprilie 2019, a fost chiar de 8.3%!

Cu toate cele spuse, există speranţa că în mai, scăderea vânzărilor pe piaţa auto de la nivel mondial nu va mai fi atât de puternică: multe fabrici europene și americane și-au reluat deja operațiunile, iar în țările asiatice volumul producției aproape a revenit la indicatorii anteriori, normali.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!