in ,

COOLCOOL LoveLove

Vecinul la nevoie se cunoaşte! Porsche a luat la lucru angajaţi Audi pentru a satisface cererea mare de Taycan

Datorită cererii mari pentru mașina electrică Taycan, Porsche nu poate ține pasul cu producția! Dar acum există întăriri din partea companiei-soră Audi: 400 de angajați de la Neckarsulm se mută la Zuffenhausen timp de doi ani pentru a ajuta la producția modelului, notează Automobilwoche.

“400 de angajați de la fabrica Audi din Neckarsulm se mută temporar la Porsche în Zuffenhausen pentru a sprijini, printre altele, producția noului Porsche Taycan, a declarat un purtător de cuvânt al Audi pentru Automobilwoche.

Apropo, muncitorii Audi nici nu vor trebuie să facă drum lung până la noul loc de muncă. Neckarsulm şi Zuffenhausen sunt despărţiti de puţin peste 50 de km sau circa 45 de minute de mers cu maşina!

porsche taycan production

Primii specialişti sunt acolo încă din luna iunie, urmând mai multe persoane să se transfere în următoarele luni. Printre aceștia se află colegi din toate domeniile de producție: asamblare, construcții de caroserii, vopsitorie.

“Angajații Audi se vor întoarce la linia de producție din Neckarsulm peste doi ani”, a mai spus reprezentantul mărcii cu patru inele.

Pentru Taycan, care a fost deja în proces de asamblare timp de un an de zile, au fost primite atât de multe comenzi înainte de începerea producției, încât Porsche a crescut deja capacitatea de muncă. Pentru aceasta au fost angajați 2.000 de noi angajați, cu 500 mai mulți decât planificați inițial.

Între timp, numărul țintă a fost aproape atins: “În prezent producem mai mult de 150 de Taycan-uri pe zi”, a spus un purtător de cuvânt al Porsche. Și ar trebui să fie și mai multe: “Suntem încă în faza de creștere”.

Vezi neapărat:

Este evident că angajații Audi de la Neckasulm ar trebui să-şi ajute colegii de grup auto şi nu doar din cauza distanței scurte între oraşe, după cum am menţionat. La fabrica Böllinger Hofen din regiunea Neckasulm, Audi intenționează să își construiască propriul electromobil de la sfârşitul anului curent. Vorbim despre noul e-tron GT, model care împarte platforma cu Porsche Taycan şi prezentarea căruia va urma în peste câteva săptămâni sau chiar zile, cine ştie.

“Porsche și Audi lucrează deja împreună la mașini electrice”, a adăugat purtătorul de cuvânt. Prin urmare, acum sunt fericiți să ajute compania-soră.

“Exact acest lucru face ca rețeaua grupului să fie atât de puternică, încât să rămânem împreună ca o familie bună, mai ales în perioade de criză”.

Datorită cererii ridicate pentru Taycan, dar şi criza provocată de COVID-19, Porsche a amânat şi startul producţiei modelului Taycan Cross Turismo. În loc de sfârșitul anului 2020 va demara la începutul lui 2021.