in ,

Veste bună pentru viitorii şoferi! Valabilitatea rezultatului probei teoretice a fost majorată de patru ori

Motiv de bucurie pentru unii dintre viitorii şoferi care au ghinion la susținerea probei teoretice. Rezultatul testului cu 20 de întrebări, prin care se obţine calificativul “Admis”, pentru ca ulterior un candidat să aibă acces la proba poligon şi traseu, va fi valabil timp de un an.

examen auto
FOTO: botosani.ro

Dacă până acum perioada de valabilitate era de 90 de zile, mai nou, în baza unei hotărâri de Guvern publicată în Monitorul Oficial, aceasta este de puţin peste patru ori mai mare. Respectiv, candidaţii nu vor mai fi nevoiţi să susţină proba repetat la fiecare 90 de zile.

În baza noii prevederi, dacă în decurs de un an viitorii șoferi nu vor reuși să susțină proba practică, inclusiv cea din poligon și de pe traseu, doar atunci vor fi obligaţi să susțină repetat examenul teoretic.

Vezi şi: Moldova: Procedura de obținere a permisului de conducere va fi simplificată şi a fost aprobat modelul permisului internaţional

Vezi şi: Permisele de conducere pentru maşini cu transmisie automată, tot mai solicitate! Iată câte s-au eliberat în ultimele 27 de luni

buton subscribe