in ,

Veste de ultimă oră în Formula 1: Alfa Romeo se întoarce în campionat după o pauză de peste 30 de ani

Italienii de la Alfa Romeo se întorc în Formula 1 după o pauză de peste 30 de ani! Compania nu vine cu o echipă proprie şi în calitate de partener şi sponsor titular al elveţienilor de la Sauber, se anunţă într-un comunicat al echipei.

FOTO: carscoops.com

Alfa Romeo va deveni atât un partener tehnic, cât şi unul comercial pentru Sauber începând chiar din anul 2018. Totodată, începând cu următorul sezon echipa nu se va mai numi Sauber F1 Team, ci Alfa Romeo Sauber F1 Team.

Pe noul monopost care va fi arătat către primăvară vom vedea şi logourile constructorului italian de automobile.

Render: thisisf1.com

Băieţii de la Sauber au ţinut să mai menţioneze, printre primii, că în noul sezon monoposturile sale vor folosi motoare de la Ferrari cu specificaţii pentru anul 2018! Asta vine după ce în acest an echipa a folosit motoare produse de Ferrari tocmai în 2016.

FOTO: squarespace.com

Amintim că echipa Sauber F1 Team a încheiat sezonul actual pe ultimul loc, 10, în clasamentul pentru Cupa Constructorilor. Doar pilotul Pascal Wehrlein a reuşit să aducă colectivului doar cinci puncte.

Vezi aici rezultatele generale ale sezonului: (video) Final de sezon în Formula 1! Valtteri Bottas a câştigat MP al Emiratelor Arabe Unite