in ,

Veste excelentă! Intersecţia străzilor Balcani şi Petricani va fi dirijată de semafoare

În premieră, la intersecția străzii Petricani cu şoseaua Balcani din Capitală va fi amenajat un obiectiv de semafoare noi. Circulaţia va fi de acum înainte mult mai sigură în zona în care se înregistrează periodic fluxuri mari de trafic.

Dispoziţia a fost semnată de Silvia Radu înainte de a-şi anunţa suspendarea din funcţia de primar interimar de Chişinău.

„Am dispus instalarea unui semafor la intersecția dintre șoseaua Balcani și strada Petricani. Inițiativa a venit la solicitarea locuitorilor din această zonă și am dispus ca Direcția Transport să verifice această posibilitate. În principiu ea trebuie să fie fiabilă și executată în curând”, a declarat astăzi Silvia Radu, în cadrul unei conferinţe de presă.

semafor
FOTO: unimedia.info

Obiectivul de semafoare ar putea fi asemănător cu cel care a fost instalat la sfârşitul anului 2017 la intersecţia de pe şoseaua Balcani, care desparte oraşul Durleşti şi localitatea Dumbrava.

Teoretic ar fi necesari cel puţin trei stâlpi care vor avea câte un semafor poziţionat la o înălţime normală, iar un altul suspendat la o înălţime mai mare pentru a fi văzut de la distanţă. Semafoarele ar putea avea şi cronometre digitale încorporate pentru ca participanţii la trafic să se orienteze mai uşor în luarea deciziilor.

Pe lângă acestea ar urma să apară noi indicatoare rutiere şi marcaje proaspete.

Vezi şi: (video) De astăzi funcţionează obiectivul de semafoare pe şoseaua Balcani, intersecţie cu Durleşti şi Dumbrava

buton subscribe