in ,

Veste excelentă pentru şoferi! Benzina şi motorina se ieftinesc practic cu un leu

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a stabilit un nou plafon pentru tarifele la carburanţi, valabil pentru următoarele două săptămâni, începând cu ziua de mâine.

De menţionat că ANRE stabileşte un preţ plafon peste care petroliştii nu au voie să treacă atunci când stabilesc tarifele pe care le vor afişa la staţii, însă acest lucru nu înseamnă că petroliştii din Moldova nu pot afişa un preţ mai mic pentru produsele lor.

Drept rezultat, la staţiile de alimentare preţurile nu vor corespunde mereu cu cele stabilite de ANRE pentru plafon şi ar putea fi puţin mai mici.

FOTO: lukoil.ro

Vezi şi: Infografic: Pe ce loc se află Moldova la capitolul preţ benzină/motorină şi unde se vând mai ieftin

Astfel, în următoarele două săptămâni preţul unui litru de benzină Premium-95 nu va depăşi 17 lei şi 67 de bani, un plafon micşorat cu 95 de bani.

În acelaşi timp, un litru de motorină va fi comercializat cu un preţ care nu va trebui să fie mai mare de 15 lei şi 58 de bani, un plafon micşorat cu 90 de bani faţă de cât era anterior.

Diferenţa de preţuri între plafonul stabilit astăzi şi acum două săptămâni, o puteţi vedea în cele ce urmează:

Preţul pentru un litru de gaz petrolier lichefiat (GPL) continuă să varieze la staţii între 10.57 şi 10.60 lei.

Noile tarife la carburanţi au revenit practic la cele afişate în ultima lună a anului 2017, înainte de a intra în vigoare noile accize.