(video) Toyota a demarat primele teste cu noul său hipercar de curse, bazat pe un model care va fi de serie

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

(update 17.06.2019) Toyota a demarat primele teste cu noul său hipercar de curse, bazat pe conceptul GR Super Sport. Cu un prototip funcţional s-a rulat acum câteva ore pe circuitul Fuji Speedway.

Amintim că ceea ce puteţi urmări în imaginile video va fi de fapt un vehicul construit pe baza unui model de serie!


(14.06.2019) Veste mare de la Toyota! Confirmă că va continua participarea în FIA WEC şi dezvoltarea a două super maşini

TOYOTA GAZOO Racing își va continua participarea la Campionatul Mondial de Anduranță (WEC), dincolo de 2020, confirmând astăzi că va urma noile reglementări tehnice.

Echipa și-a anunțat deja participarea la sezonul 2019-2020, cel final în care vor mai fi valabile reglementările actuale de specificație pentru vehiculele din categoria LMP1, iar astăzi confirmă că va fi prezentă pe grilă şi atunci când o nouă generaţie de maşini de curse îşi va face debutul în toamna anului 2020!

Mai devreme astăzi în Le Mans, organizatorii de la Automobile Club de l’Ouest au dezvăluit detaliile finale ale noilor reglementări tehnice în urma discuțiilor detaliate cu mai multe părți interesate, inclusiv noii campioni mondiali de la Toyota.

Ca rezultat, echipa constructorului producător de maşini este încântată să confirme că va participa la sezonul 2020-2021 cu un prototip hibrid bazat pe mașina stradală GR Super Sport (!), a cărui concept l-am văzut la început de 2018.

Atât mașinile stradale, cât și cele de curse, sunt în prezent în curs de proiectare și dezvoltare intensivă la centrele tehnice ale companiei din Toyota City, Higashi-Fuji și Köln.

„Sunt bucuros să confirm că TOYOTA GAZOO Racing va continua provocarea sa în curse de anduranţă dincolo de reglementările actuale. Mulţumesc ACO şi FIA pentru munca lor grea în finalizarea acestor regulamente, care sperăm că va aduce o nouă epocă de aur de curse de anduranță, cu mai mulți producători care vor lupta pentru un titlu la Le Mans și în FIA WEC. Pentru TOYOTA GAZOO Racing, această nouă eră a concurenței este o oportunitate fantastică de a demonstra acreditările noastre nu numai ca o echipă de curse printre cele mai bune din domeniu, dar, de asemenea, ca un producător de maşini super sport. Sunt sigur că împărtăşim aceeaşi bucurie cu fanii şi toţi aşteptăm o eră interesantă de concurenţă în WEC şi Le Mans”, a declarat preşedintele companiei GAZOO Racing, Shigeki Tomoyama.

Prima imagine oficială cu viitoarea maşină de curse

Echipa de curse a celor de la Toyota salută cu entuziasm provocarea viitoare de a concura împotriva altor producători de maşini sportive într-o nouă categorie de top în WEC și cursa de 24 de ore (hypercar) și este încrezător într-o perioadă interesantă, de succes pentru cursele de anduranță.

Testarea pe circuite a noii mașini de curse, al cărei denumire va fi dezvăluită mai târziu, va începe anul viitor înainte de startul sezonului 2020-2021, în timp ce mai multe detalii despre automobilul stradal GR Super Sport vor fi anunţate la timpul cuvenit.

Vezi şi: TOYOTA GAZOO Racing este gata să-şi apere titlul de la Le Mans! Va porni din pole position şi în acest an


Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...