in ,

Veste tristă pentru fani. După 18 ani, Audi părăseşte campionatul de anduranţă FIA WEC

Subdiviziunea sportivă a companiei Audi a anunţat oficial că nu va mai participa la cursele de anduranţă organizate anual de FIA, printre care se numără şi celebra cursă de 24 de ore de la Le Mans.

Pentru marca germană 2016 va fi ultimul sezon în campionatul mondial WEC.

FOTO: carexpo.info
FOTO: carexpo.info

În loc de WEC echipa Audi se va concentra pe Formula E – o serie de curse cu bolizi propulsaţi electric. În luna septembrie a acestui an marca a anunţat o colaborare strânsă cu echipa ABT.

Începând cu sezonul 2017/2018 Audi are intenţia să participe în competiţie cu un colectiv complet de uzină.

Vezi mai multe: Audi va participa în Formula E cu o echipă proprie

FOTO: independent.co.uk
FOTO: independent.co.uk

Audi mai anunţă că deocamdată nu are de gând să îşi schimbe programul în campionatul de turisme DTM.

Cât priveşte colaborarea Audi cu pilotul Mattias Ekstrom, care participă în campionatul mondial la rally-cross, viitorul acestei direcţii încă nu este stabilit. Compania analizează variante de extindere a colaborărilor şi în acelaşi timp este interesată de includerea maşinilor electrice în rally-cross.

Audi a participat în cursele de anduranţă timp de 18 ani. Piloţii echipei au câştigat de 13 ori cursa de 24 de ore de la Le Mans.

În total, prototipurile sport a producătorului german au câştigat de 106 ori în cursele de anduranţă, a ocupat alte 80 de locuri pe podiumuri şi de 94 de ori au înregistrat cel mai bun timp al circuitelor.

Totodată, Audi a câştigat de două ori campionatul mondial WEC şi de nouă ori seria americană ALMS.