in

Vestea care i-a bucurat pe fani. Cauza lui Erik Davidovich a fost primită spre examinare la CEDO

Cauza lui Erik Davidovich a fost primită spre examinare la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Informaţia, la care este ataşată o copie a documentului, a fost făcută publică pe mai multe reţele de socializare.

Vestea de la CEDO a venit la doar câteva zile de când, la 19 septembrie 2017, la judecătoria din regiunea moscovită Dorogomilovskiy, a început un nou proces de judecată. Erik Kituashvili a pledat în continuare nevinovat şi nu şi-a recunoscut vinovăția în cinci episoade de escrocherie cu plăți de asigurare.

În acest cauză penală mai sunt vizaţi alţi trei presupuşi complici, dar şi soţia sa Anna Kaganskaia care de asemenea a respins toate acuzaţiile.

https://youtu.be/1ruP5SKnjyY

Amintim că potrivit anchetatorilor, Erik Kituashvili şi complicii săi sunt învinuiţi pentru înscenarea furtului câtorva automobile de lux, transmiterea unor acte false către companiile de asigurări şi respectiv încasarea compensațiilor pentru acestea.

De asemenea, bloggerul este învinuit în legalizarea surselor financiare deţinute ilegal. Banii primiți de Kituashvili de la companiile de asigurări au fost transferați din conturi bancare într-un cont de decontare al organizației aflate sub controlul său pentru a fi utilizaţi ulterior în activități financiare și economice.

Ancheta îl consideră pe Erik Kituashvili organizatorul unei grupări criminale, iar pagubele aduse se ridică la 10 milioane de ruble (aproximativ 145.000 de euro).

Totodată, în anul 2016 acesta a mai fost învinuit de calomnie după ce ar fi spus în faţa presei despre o schemă de corupţie în rândurile celor care se află la conducerea Ministerului Afacerilor Interne. La 26 octombrie 2016 judecătorul în acest caz a întors procurorilor toate materialele, constatând că acestea prezintă mai multe erori şi încălcări.

Vezi mai multe: Cunoscutul blogger şi prezentator TV Erik Kituashvili a devenit figurant într-un dosar nou

Vezi şi: Dosarul Erik Kituashvili: Doi martori şi-au retras declaraţiile

Erik Kituashvili, fondatorul comunității Smotra.Ru, cunoscut şi ca Erik Davidovich, se află în arest preventiv din luna februarie a anului trecut.