in ,

Viceprimar: “Cei care răspândesc informație greșită despre benzile dedicate fac un deserviciu acestui oraș și orășenilor”

Viceprimarul Victor Chironda vine cu unele precizări despre schimbările care încep să apară pe unele străzi din centrul Chişinăului şi din cauza cărora unii şoferi fac mare tam-tam că ambuteiajele s-ar fi intensificat, iar riscul producerii de accidente este mai mare.

“Cei care răspândesc informație greșită despre benzile dedicate fac un deserviciu acestui oraș și orășenilor.

Nimeni nu a greșit nimic la aplicarea benzilor cu marcaje galbene. Așa a fost stabilit din start. Ele au rol de atenționare și informare a șoferilor despre faptul că la fiecare intersecție este acest semn de circulație rutieră – 3.31 ”Oprire interzisă” – pe care, foarte des, șoferii din Chișinău nici nu îl observă.

indicator interzicere

Benzile galbene pot fi intersectate pentru virare la dreapta, intrare în intersecție, intrare și ieșire din curte și NU e neapărat să fie întrerupte!

Mesajul meu către cei care au comentat pe Facebook s-au referit la faptul că noi vom ține cont de sugestiile lor de îmbunătățire a marcajului.

În cea mai mare parte șoferii respectă noua bandă și au grijă să nu circule pe ea, ca să nu incomodeze troleibuzele, fapt pentru care le mulțumesc și le sunt recunoscător.

Iar interpretările și titlurile pestrițe promovate de anumite site-uri de știri doar generează dezinformare și duc oamenii în eroare.

Sunt sigur că chișinăuienii nu sunt cu nimic mai răi sau mai iresponsabili decât locuitorii altor orașe unde au fost aplicate aceste benzi dedicate pentru transportul public și se vor deprinde cu noile condiții de circulație și le vor respecta.

Iar miile de mesaje de mulțumire și de felicitare pe care le-am primit în ultima perioadă ne fac să credem că suntem pe calea cea dreaptă.

Municipalitatea va continua amenajarea benzilor galbene dedicate și pe străzile Bodoni, Mateevici și Ștefan cel Mare în următoarele săptămâni”.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!