in ,

(video) Toyota Land Cruiser a fost transformat într-o limuzină anti-glonț. Vezi cum arată la interior

Atelierul belgian Carat Duchatelet, care are o experienţă de peste 50 de ani în domeniu apropo, propune persoanelor interesate transformarea celui mai nou Toyota Land Cruiser 200 într-o adevărată limuzină blindată. SUV-ul japonez a fost extins în lungime cu până la 50 cm!

Maşina a fost transformat într-o limuzină folosind tehnologia/metodologia tradițională: caroseria şi şasiul cadru au fost tăiate în două pentru a fi interconectate cu noi inserţii realizate meticulos. Noua parte de caroserie are şi geamuri suplimentare!

Producătorul pune la dispoziţie adaptarea maşinii la cerinţele gradului de protecție B6 sau B7. Ambele clase oferă rezistență la tragere de focuri din puşti automate sau de asalt cu un glonț de calibru de până la 7.85 mm.

Desigur, Carat Duchatelet a modernizat suspensia și mecanismele de frânare, roţile cu sistem Michelin PAX şi alte părţi aferente, toate ca să poată face faţă atacurilor, dar şi greutăţii semnificativ crescute a maşinii.

Dar şi interiorul a fost transformat radical, aşa cum Toyota nu-l va oferi niciodată din uzină. Pasagerii din spate vor avea ocazia să stea pe scaune individuale, iar compartimentul lor poate fi separat de cel cu scaunele faţă printr-un perete în care poate fi încorporat un televizor.

Printre altele, pentru decor se foloseşte furnir din lemn natural, Alcantara și piele matlasată. Există şi mese retractabile, dar și un număr crescut de suporturi pentru pahare.

Cât costă un astfel de LC 200 nu se dezvăluie, suma fiind anunţată fiecărui client în mod individual.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi: