in , ,

(video) 125 de ani de Skoda: Cu Favorit s-au văzut zorii erei moderne pentru marca cehă

Skoda Auto face o călătorie extraordinară prin cei 125 de ani de istorie ai companiei, cu douăsprezece repere auto care i-au marcat-o. După cum am promis, despre fiecare vă vom spune mai multe detalii, asta pentru că fiecare automobil este unic şi interesant în felul său.

Al optulea reper, după L&K Voiturette Aprimul Superb din istorieSkoda Popular Monte Carloprima generaţie FeliciaSkoda 1000 MB, primul SUV Skoda Trekka şi coupeul sport 110 R este numit Favorit!

În 1987, inovatorul Skoda Favorit a plasat producătorul auto ceh la egalitate cu automobilele de la producătorii occidentali. Modelul compact, primul cu motor frontal și tracțiune față, a deschis calea pentru dezvoltarea fără precedent a mărcii cehe sub umbrela Volkswagen Group și a pus bazele unei familii de vehicule complet noi. În același timp, FAVORIT s-a bucurat și de un succes considerabil pe circuite și piste de raliu.

Între anii 1905 și 1963, mașinile produse în Mlada Boleslav au fost aproape exclusiv caracterizate prin conceptul tehnic de motor față montat longitudinal și tracțiune spate. În 1964 notchback-ul Skoda 1000 MB a pus pe pauză această tradiţie și a anunțat o eră de vehicule cu motor poziţionat în spate și cu tracțiune spate.

În următoarele decenii, acest concept a limitat drastic posibilitatea de a oferi clienților o gamă mai largă de variante de caroserie. Statul, în calitate de proprietar al producătorului auto ceh la acea vreme, dispunea de fonduri limitate pentru a face ajustări, astfel încât conceptul de motor spate + tracțiune spate a fost păstrat până în 1980.

Cu toate acestea, în cele din urmă, tranziția către o nouă generație de vehicule nu ar mai fi putut amânată. În decembrie 1982, guvernul cehoslovac a decis să dezvolte o mașină modernă cu un motor montat pe puntea din față într-un termen de cinci ani și a început să se pregătească pentru producția sa.

La uzina Skoda din Mlada Boleslav, o echipă de angajați foarte motivați, condusă de managerul de proiect Petr Hrdlička, și-a pus la punct activitatea și – în ciuda tuturor obstacolelor din economia planificată la acea vreme – a creat un model compact în cel mai scurt timp posibil, care nu trebuie să se teamă că va fi nefavorabil comparat cu modelele concurenților occidentali.

Renumitul studio italian Stile Bertone din Torino a fost responsabil pentru proiectarea modelului hatchback și a altor variante de caroserie derivate din acesta – de la un sedan notchback până la un break şi chiar un pickup. Designul noului vehicul a fost în mâinile experților Skoda, dar compania cehă a apelat, de asemenea, la experienţa unor specialiști străini, cum ar fi Porsche. De exemplu, producătorul german de mașini sport a oferit suport pentru suspensia motorului și geometria punții față și, de asemenea, și-a împărtășit experiența în optimizarea zgomotului interior.

Curând a devenit clar că noul Favorit a reprezentat un progres semnificativ și a arătat calea spre viitor. Deși era cu 40 de milimetri mai scurt decât predecesorul său Skoda 120, interiorul îi era cu 85 de milimetri mai lung și, prin urmare, oferea suficient spațiu pentru a se califica cu drepturi depline în segmentul maşinilor de familie.

Versiunea break numită Forman a fost lansată la scurt timp după aceea pentru clienții care aveau nevoie de și mai mult spațiu interior. Echipa de dezvoltare a lui Favorit a dedicat, de asemenea, resurse semnificative pentru testarea noului model. Testele au avut loc în condiții de laborator, precum și în regiuni extreme din punct de vedere climatic, cum ar fi altitudinile mari ale Alpilor și căldura de vară a Rivierei.

Favorit a fost alimentat de o versiune complet revizuită a benzinarului familiar din aluminiu, cu supape OHV deasupra capului cilindrilor, care a generat 58 sau 62 CP dintr-un volum de 1.289 cm3 și a ținut pasul cu cele mai recente standarde de consum și emisii. În același timp, nivelul de zgomot și stabilitatea motorului cu patru cilindri au fost, de asemenea, îmbunătățite, permițându-i să acopere până la 250.000 de kilometri înainte de a fi nevoie de un service complet.

Skoda Favorit a fost prezentat oficial la 16 septembrie 1987. A fost lansată pentru prima dată de pe linia de asamblare a fabricii din Vrchlabí, iar producția de serie a fost lansată ulterior la Mlada Boleslav din august 1988. Versiunea sa 136 L (deluxe) a costat 84.600 CZK – la acea vreme o sumă echivalentă cu salariile medii de 3.070 coroane, obţinute în urma a 27.5 luni de muncă.

După transformarea fostei Cehoslovacii și tranziția la o economie de piață după Revoluția de Catifea din noiembrie 1989, Skoda căuta un partener strategic puternic care să poată asigura viitorul pe termen lung al companiei în condiții economice radical diferite. În primăvara anului 1991, producătorul auto ceh a devenit al patrulea brand care se alătură grupului Volkswagen. La scurt timp după aceea, Favorit a fost revizuit pe larg, concentrându-se în primul rând pe domeniile de calitate, tehnologie, siguranță și design.

Succesul internațional al modelului hatchback, chiar și pe piețele solicitante, a fost flancat de performanțele impresionante ale Favorit în motorsport. Maşina de raliuri 136 L/A a câștigat în clasa sa la Raliul din Monte Carlo de nu mai puțin de patru ori între 1991 și 1994 și şi-a asigurat în 1994 cupa mondială FIA Formula 2 World Cup printre maşinile de raliu cu tracţiune faţă şi motor de 2.0 litri.

Între august 1987 și septembrie 1994, Skoda a produs 783.167 de unități Favorit. Împreună cu varianta Forman și variantele de vehicule comerciale, inclusiv cea pickup, au fost fabricate un total de 1.077.126 de vehicule până la jumătatea anului 1995. Skoda Felicia şi Felicia Combi au fost succesorii lui Favorit din toamna anului 1994.