in , ,

(video) 125 de ani de Skoda: Prima generaţie modernă Octavia – modelul cu o carieră de 14 ani

Skoda Auto face o călătorie extraordinară prin cei 125 de ani de istorie ai companiei, cu douăsprezece repere auto care i-au marcat-o. După cum am promis, despre fiecare vă vom spune mai multe detalii, asta pentru că fiecare automobil este unic şi interesant în felul său.

Al nouălea reper, după L&K Voiturette Aprimul Superb din istorieSkoda Popular Monte Carloprima generaţie FeliciaSkoda 1000 MB, primul SUV Skoda Trekka, coupeul sport 110 R şi Favorit, este numit modelul Octavia de a doua generaţie sau altfel spus prima modernă, lansată deja sub aripa VW Group.

Skoda a prezentat prima generație modernă a Octavia în 1996, ca un succesor demn al seriei sale anterioare de succes din anii 1950 până în anii 1970. Combinația de spațiu amplu în interior și portbagaj, motoare moderne, sisteme avansate de siguranță și un raport atractiv preț/ performanță a făcut rapid din Octavia un bestseller.

Dezvoltarea primului model Skoda din clasa medie inferioară din istoria modernă a producătorului auto a început în 1992, la puțin peste un an după ce Skoda s-a alăturat Grupului Volkswagen. Noua platformă a Grupului – PQ34 – pe care Octavia a împărțit-o cu mașinile mărcilor-surori, a servit ca bază pentru noul model. Şi anume Octavia a fost automobilul care a folosit-o pentru prima dată.

O echipă sub conducerea belgianului Dirk van Braeckel a proiectat caroseria. Pentru prima dată în Mlada Boleslav, contururile atemporal elegante au fost create folosind instrumente digitale CAD (Computer Aided Design). Printre caracteristicile care au diferențiat Octavia de alte maşini au fost cele în materie de siguranță activă și pasivă ridicată. În timp ce Felicia avea deja airbag-uri față, airbag-urile laterale au venit acum ca o dotare standard.

În același timp, noul model a avut un sistem ABS și un comportament excelent în cazul unei deformări: a trecut toate testele de impact obligatorii fără probleme, inclusiv scenariul de impact lateral introdus pe atunci recent.

Caroseria de tip liftback cu un portbagaj, a cărei uşă se deschide foarte larg în sus, s-a dovedit a fi un lucru foarte popular, utilizat de Skoda chiar şi pe ultima generaţie Octavia, prezentată chiar acum câteva ore în premieră naţională la Chişinău. Volumul portbagajului modelului lansat în anii ’90 constituia 528 litri, cu extindere până la 1.328 litri.

Producția în serie i-a început la Mlada Boleslav pe 3 septembrie 1996. Acest lucru a coincis, de asemenea, cu lansarea unei linii de producție complet noi, moderne, inclusiv a unui atelier de vopsire adicent. Ca urmare, capacitatea anuală a fabricii auto a crescut cu 90.000, până la 350.000 de vehicule, iar Skoda Auto a devenit cea mai mare companie industrială din Republica Cehă.

Inițial, clienții au avut de ales între două motoare pe benzină cu patru cilindri și un turbo diesel. Unitatea 1.6 MPI cu 75 CP a servit ca bază. A existat, de asemenea, un motor de 1.8 litri, care avea un cap de cilindru inovator cu cinci supape, care livra 125 CP.

Iar în calitate de un turbo diesel modern cu sistem de injecție directă, unitatea populară 1.9 TDI cu 90 CP și o putere formidabilă de tracţiune se prezenta impresionant chiar și la turaţii reduse. Consumul mediu standard declarat de Skoda îi este de doar 5.1 litri la 100 de kilometri parcurşi.

În următorii ani, Skoda și-a extins continuu gama de motoare pentru a include, de exemplu, versiunea turbo aspirată a motorului cu cinci supape de 1.8 litri (acum cu 150 CP) și a unui alt propulsor diesel natural aspirat cu 68 CP – unitatea 1.9 SDI. Mai mult, prima generaţie modernă Octavia a intrat în istoria producătorului ceh ca primul model Skoda cu transmisie automată.

În martie 1998 a urmat o a doua variantă de caroserie cu Octavia Combi, care a stabilit, de asemenea, standarde și a oferit un compartiment generos pentru bagaje cu o capacitate de 548 până la 1.512 litri. În 2001, modelul Combi a realizat o cotă de 40.5% din totalul livrărilor acestei serii.

În plus, OCTAVIA a fost, de asemenea, primul vehicul de producție al producătorului auto ceh cu tracțiune integrală. Skoda Motorsport urma să utilizez pe deplin această tehnologie în Campionatul Mondial de Raliuri cu un World Rally Car bazat pe Octavia.

Gama de modele a continuat să fie extinsă cu pași mari. Odată cu facelift-ul din anul 2000, sistemul electronic de stabilizare ESP și echiparea de top Laurin & Klement au fost adăugate în lista de oferte. Un an mai târziu, linia RS, de asemenea, şi-a marcat renaşterea printr-un model deosebit de sportiv cu 180 CP – Octavia RS.

Datorită cererii continue din partea clienților din țară și din străinătate, Skoda a comandat o nouă linie de asamblare la uzina Vrchlabí. Un alt fapt interesant demonstrează, de asemenea, popularitatea primei generații moderne Octavia: după prezentarea succesorului său în 2004, a continuat să fie produs pentru o lungă perioadă de timp sub numele de Octavia Tour, ultimul exemplar părăsind linia de asamblare în noiembrie 2010.

Aceasta a marcat sfârșitul a peste paisprezece ani de producție, timp în care au fost construite un total de 973.071 de unități în caroserie liftback și 472.492 de unităţi în caroserie Combi. Octavia III a fost lansată în noiembrie 2012, iar după şapte ani mai târziu a urmat a patra, actuala generaţie, care în premieră este şi plug-in hybrid.

Până în prezent, de-a lungul istoriei tuturor generațiilor Octavia, au fost produse şi vândute la nivel mondial peste şapte milioane de maşini.