in , ,

LoveLove COOLCOOL OMGOMG

(video) 125 de ani de Skoda: Primul Superb din istorie – fondatorul seriei tradiționale de modele flagship

Skoda Auto face o călătorie extraordinară prin cei 125 de ani de istorie ai companiei, cu douăsprezece repere auto care i-au marcat-o. După cum am promis, despre fiecare vă vom spune mai multe detalii, asta pentru că fiecare automobil este unic şi interesant în felul său.

Al doilea reper în istoria companiei este primul, chiar primul Skoda Superb, modelul care a pus bazele seriei tradiționale de modele flagship a mărcii cehe. Între anii 1934 și 1949 au fost produse în total 890 de automobile cu motoare cu șase și opt cilindri.

Numele Superb a fost folosit pentru prima dată pentru a desemna nava amiral a gamei de modele Skoda în 1934. Chiar și în acel moment, acest nume era sinonim cu un vehicul confortabil, liniștit și receptiv, caracterizat printr-un interior spațios, inginerie de înaltă calitate, echipamente extinse și un motor puternic. Superb 3000 OHV, construit în 1939 și acum fiind în posesia muzeului Skoda, reprezintă adesea producătorul auto ceh la evenimentele auto clasice (maşina din imagini).

Portofoliul complet de produse al companiei din Mlada Boleslav a inclus vehicule de lux încă de la începutul secolului XX. În urma numeroaselor modele care erau încă produse în conformitate cu conceptul tradițional, cu un şasiu cadru sub formă de scară, vehiculele unei generații complet noi au intrat pe piață din 1934. Caracteristicile cele mai izbitoare ale modelelor Skoda 637 D și K, 639 și 640, au fost șasiul lor inovator cu cadru tubular central și suspensia independentă sofisticată.

Skoda Superb 3000 OHV 1939 22

Prima mențiune a denumirii modelului Superb se găsește într-o înregistrare în jurnalul lui Karel Hrdlička, pe atunci director superior al fabricii auto din Mlada Boleslav, datată din 22 octombrie 1934. Inițial, modelul Skoda 640 modernizat a primit acest “nickname”, care a avut de câştigat peste alternativa “Regent”. Curând a devenit clar că acest vehicul a fost într-adevăr “superb”.

Dezvoltatorii au acordat o mare atenție eliminării zgomotului și vibrațiilor în timpul condusului maşinii de dimensiuni mari. În plus față de suspensia independentă a roților, curba caracteristică confortabilă a arcurilor cu foi (dispuse în duplicat pe puntea spate), precum și motorul SV cu șase cilindri în linie cu performanțe superioare de funcționare, au asigurat o experiență de conducere lină.

Motorul de 2.492 cm3 oferea 55 CP (40.5 kW) și avea, de asemenea, o influență decisivă asupra denumirii modelului – “640”: 6 reprezenta numărul de camere de ardere, iar 40 puterea motorului, care pe atunci era notată în kW în loc de cai putere. Mașina, cu o lungime de până la 5.5 metri putea atingea liber o viteză maximă de 110 km/h, cu un consum standard de 14 litri la 100 de kilometri. De oprire se ocupau nişte frâne hidraulice cu acțiune uniformă.

Producția în serie a modelului Skoda 640 Superb a început în martie 1935. Interesul deosebit al clienților s-a reflectat în curând în perioada de livrare de patru săptămâni pentru modelele cu caroserie închisă. Părțile interesate au trebuit să aștepte de două ori mai mult pentru versiunile decapotabile.

În 1936 a apărut o versiune modernizată a modelului dat, care pentru prima dată purta doar denumirea Superb. Volumul şi puterea motorului cu șase cilindri au fost mărite treptat, echipamentul a devenit mai extins cu fiecare an, iar designul a fost rafinat continuu. Fiind nava amiral lider de piaţă o vreme, Skoda Superb a devenit în curând un simbol al mașinilor elegante, dinamice, confortabile și de înaltă calitate.

În 1938, după ce a construit mai mult de 600 de motoare cu șase cilindri cu control SV al supapelor poziționate lateral, Skoda a trecut la conceptul mai eficient OHV cu supape în capul cilindrului. Noul motor 3000 OHV cu un volum de 3.137 cm3 alimentase Superb de atunci. Acesta genera deja 85 CP (62.6 kW) la 3.500 rpm și – spre deosebire de numeroase modele concurente – a prezentat deja un sistem electric modern de 12 volți!

Greutatea redusă şi rigiditatea torsională a cadrului tubular central, în combinație cu suspensia independentă, au continuat să asigure un nivel ridicat de confort în timpul condusului pe drumuri, care în acea vreme, de regulă, erau încă în mare măsură extrem de proaste.

Odată cu actualizarea produsului în primăvara anului 1939, Skoda a înlocuit capota cu două părți cu un capac cu o singură parte care s-a plia în sus în spate. Clienții care au optat pentru Superb 3000 OHV au avut, de asemenea, posibilitatea de a alege dintr-o gamă de variante diferite de model: de la un vehicul notchback la un semi-decapotabil cu rame fixe a geamurilor și un habitaclu cu o despărțire vitrată între scaunele față și spate. În plus, caroseriile puteau fi, de asemenea, personalizate în funcție de dorințele individuale ale clienților.

Skoda Superb 3000 OHV 1939 23

Limuzina superbă neagră din flota muzeului Skoda are o lungime de 5.2 metri, o lățime de 1.8 metri și o înălțime de 1.72 metri. Caracteristicile sale unice includ două roți de rezervă în aripile din față și două scaune de rezervă care transforma mașina într-una cu şapte locuri pentru pasageri!

De asemenea, o parte din expoziția permanentă este cu un an mai tânăr Superb 4000 – singurul exemplu supraviețuitor al unei serii mici, care a fost dotată cu un motor V8 mai mare. Iar nou restauratul Superb OHV din 1948 atrage atenția vizitatorilor muzeului cu culoarea sa aurie metalizată și o formă mai modernă a corpului.

Skoda a eliminat treptat producția primei serii Superb în 1949, iar în 2001 a reintrodus denumirea de model, sub aripa concernului german VW, pentru a desemna flagship-urile din gama de produse a producătorului auto ceh.

Vezi şi: