in , ,

(video) 125 de ani de Skoda: Scala este modelul care marchează zorii unei noi ere în design

Skoda Auto face o călătorie extraordinară prin cei 125 de ani de istorie ai companiei, cu douăsprezece repere auto care i-au marcat-o. După cum am promis, despre fiecare vă vom spune mai multe detalii, asta pentru că fiecare automobil este unic şi interesant în felul său.

Al 11-lea reper, după L&K Voiturette Aprimul Superb din istorieSkoda Popular Monte Carloprima generaţie FeliciaSkoda 1000 MB, primul SUV Skoda Trekkacoupeul sport 110 R şi Favoritprima generaţie modernă Octavia şi modelul Yeti, este numit noul Scala.

Al 12-lea pilon care stă la baza istoriei Skoda va fi dezvăluit deja peste câteva ore, chiar mâine, 1 septembrie 2020. Este vorba despre primul SUV electric al mărcii – noul Enyaq iV!

În 2019, Skoda și-a redefinit complet clasa compactă de automobile cu modelul Scala. Dispunând de o nouă tehnologie, design emoțional, funcționalitate ridicată și conectivitate de ultimă generație, Scala a trecut prin mai mult de o singură etapă de dezvoltare, stabilind, de asemenea, noi standarde în clasa compactă.

Cu Skoda Scala, producătorul ceh a deschis un nou capitol în clasa compactă. Modelul a fost dezvoltat de la zero și stabilește noi standarde în această clasă în ceea ce privește tehnologia, siguranța și designul. Scala este primul model al mărcii bazat pe platforma MQB-A0 a Grupului Volkswagen, care permite utilizarea unor sisteme inovatoare de asistență, de regulă disponibile pe maşini din segmente superioare, asigurând astfel și mai multă siguranță și confort în clasa compactă.

Farurile frontale îi sunt plate, realizate într-o formă de săgeată și, împreună cu grila distinctivă a radiatorului cu lame verticale, aportul mare de aer de sub aceasta și prizele de aer laterale caracterizează partea din față a modelului compact. Cu designul său sportiv și elegant, Scala evocă emoții puternice. Farurile și stopurile full LED cu indicatoare de direcţie dinamice creează alte accente, la fel ca și jantele din aliaj optimizate aerodinamic de până la 18 inci, dar şi cele 12 culori pentru caroserie.

Noul concept interior al Scala combină ergonomia și emoția cu spațiul generos, multe compartimente de depozitare și cel mai mare volum al portbagajului din clasă – 467 litri – care poate crește până la 1.410 litri prin rabatarea banchetei spate ce este divizată (60:40) și oferă, de asemenea, multe idei Simply Clever. Ampatamentul său de 2.649 milimetri permite un spațiu generos de 73 de milimetri pentru picioare în spate, în timp ce spațiul liber de 982 de milimetri pe înălțime pentru pasagerii spate stabilește un nou punct de referință în segment.

Pe tabloul de bord complet nou, linia caracteristică din jurul ecranului central, de până la 9.2 inci, poziționat ridicat în câmpul vizual al șoferului, reflectă liniile capotei. În același timp, oferă o soluţie ergonomică pentru mâna care operează ecranul tactil. Panourile ușilor din față au suprafețe moi de înaltă calitate. Culorile calde, decorurile personalizate, iluminatul ambiental și cusăturile contrastante de pe noile scaune, care pot fi tapiţate opţional cu microfibră Suedia, creează o atmosferă plăcută. Pentru un plus de confort, la cerere, sunt disponibile un parbriz încălzit și un volan cu încălzire.

Noul Scala este primul Skoda care se bazează pe aşa-zisul MQB-A0 Modular Transverse Toolkit al Grupului Volkswagen. Are 4.362 mm lungime, 1.793 mm lățime și 1.471 mm înălțime. În plus față de oferirea unui spaţiu generos pentru ocupanţi, se caracterizează printr-o aerodinamică excelentă, cu un cw de la 0.29. Acest lucru s-a putut realiza datorită dezvoltării unui corp simplificat folosind simulări numerice avansate și un tunel de vânt virtual.

Toate părțile corpului maşinii au fost optimizate aerodinamic. Acestea includ, în special, spoilere de acoperiș cu aripioare, conducte de aer optimizate pentru răcirea motorului, aşa-numite perde de aer, jante din aliaj optimizate aerodinamic și panouri de caroserie, inclusiv mici detalii, cum ar fi marginile stopurilor și benzile de colectare a apei de pe parbriz.

Sistemul opțional Sport Chassis Control – un șasiu sport care face maşina să aibă o gardă la sol mai mică cu 15 mm, cu moduri de utilizare Normal și Sport, care pot fi activate prin intermediul Driving Mode Select – își face debutul pe un model Skoda prin Scala.

Sub capotă se pot găsi trei motoare pe benzină cu volume cuprinse între 1.0 şi 1.5 litri, dar și un TDI de 1.6 litri care livrează 95-150 CP, în timp ce unitatea 1.0 G-TEC cu 90 CP, care a urmat în al patrulea trimestru al anului 2019, este proiectată pentru a funcționa pe bază de CNG.

Toate propulsoarele respectă standardul de emisii Euro 6d TEMP şi sunt echipate cu filtre de particule. Transmisiile disponibile sunt manuale cu cinci sau şase trepte, ori un DSG cu şapte viteze.

Făcându-şi pentru prima dată debutul în Grupul Volkswagen, sistemele Swing, Bolero și Amundsen din a treia generație sunt operabile pe monitoare cu dimensiuni cuprinse între 6.5 şi 9.2 inci, ceea ce le face printre cele mai mari din segment. La cerere, este disponibil un sistem audio cu zece difuzoare.

Scala este şi un model întotdeauna online, datorită unui LTE-eSIM integrat. Acest lucru oferă acces la serviciile online mobile SKODA Connect, inclusiv Infotainment Online cu aplicații descărcabile dintr-un magazin, Care Connect cu acces al vehiculului de la distanță și Proactive Service, în plus față de eCall. Printre facilitățile suplimentare se numără tehnologia wireless SmartLink+, hotspot WLAN, porturi USB-C și un Phone Box cu încărcare prin inducție electromagnetică. Scala oferă, de asemenea, un sistem de control vocal avansat.

În plus față de farurile şi stopurile LED standard, dar şi cele până la nouă airbag-uri – cu airbag-uri pentru genunchi și, pentru prima dată în segment, airbag-uri laterale opționale – Scala oferă multe sisteme de asistență care până acum au fost găsite doar în clase superioare de maşini. Printre caracteristicile opționale se numără Side Assist, care detectează vehiculele care se apropie din spate sau rulează în unghi mort până la o distanță de 70 de metri, Adaptive Cruise Control (ACC) până la o viteză de 210 km/h și Parking Steering Assist. Lane Keep Assist și Front-Wheel Assist cu funcția City Emergency Brake și protecția anticipativă a pietonilor sunt standard. În cazul unei coliziuni iminente, protecția proactivă opțională a ocupanților închide automat ferestrele și strânge centurile de siguranță din față.

Skoda Scala este disponibil de comandat şi cumpărat oficial pe piaţa din Republica Moldova.