in , ,

(video) 125 de ani de Skoda: Trekka – primul SUV al mărcii cehe, produs la capătul lumii

Skoda Auto face o călătorie extraordinară prin cei 125 de ani de istorie ai companiei, cu douăsprezece repere auto care i-au marcat-o. După cum am promis, despre fiecare vă vom spune mai multe detalii, asta pentru că fiecare automobil este unic şi interesant în felul său.

Al şaselea reper este Skoda Trekka – primul de fapt SUV, timpuriu, al mărcii cehe! Modelul are la bază un şasiu modificat, preluat de la Octavia Super și a fost fabricat în conformitate cu cerințele specifice ale clienților din Noua Zeelandă! Da, şi în acest capăt de lume au ajuns maşinile Skoda!

Trekka a fost chiar primul vehicul dedicat transportului de pasageri, dezvoltat și produs vreodată în Noua Zeelandă, iar astăzi se bucură de statutul de cult în statul insular din Oceanul Pacific.

Încă din perioada cuprinsă între anii 1930 și 1960, vehiculele moderne de producție în serie ale Skoda și-au demonstrat capacitățile remarcabile de off-road, chiar și în condiții solicitante. Acestea au beneficiat de un șasiu rigid din punct de vedere al torsiunii, cu un cadru tubular central, suspensie independentă a roților pe punțile față/spate și raporturi de transmisie favorabile. Combinaţia de agregate s-a dovedit suficientă pentru a putea călători în siguranță pe un teren solicitant, chiar și cu tracțiune spate.

Modelul Skoda Octavia, construit începând cu 1959, a avut de câştigat în ochii multor clienți din câteva zeci de țări prin valoarea sa ridicată de utilitate. Din motive logistice, fiscale și vamale, acesta a fost livrat pe mai multe piețe în calitate de, un aşa-numit kit CKD (completely knocked down) și reasamblat la nivel local. Acest lucru s-a întâmplat şi în cazul Noii Zeelande, unde compania Motor Industries International era responsabilă de asamblarea automobilelor.

Cu timpul, importatorul general local Skoda, cu sediul în Otahuhu, lângă Auckland City, a avut ideea de a dezvolta un vehicul care să fie atât ieftin, cât și practic, și care să fie potrivit în primul rând pentru fermieri, artizani și alte întreprinderi.

ŠKODA a auzit această dorință de departe și în 1965 l-a trimis pe experimentatul designer și tehnician Josef Velebny de la Mlada Boleslav la capătul lumii. Fostul șef al dezvoltării corpului maşinilor a făcut echipă cu designerul local George Taylor și împreună au proiectat corpul pentru un robust off-roader bazat pe Octavia Super. Din acel moment s-a născut Trekka, care de atunci a fost construit în Otahuhu în primul rând pentru clienții locali.

A fost primul automobil care a fost dezvoltat și fabricat vreodată în statul insular din Pacific. Acesta a fost oferit la prețul excepțional de atractiv de 899 de dolari neozeelandezi, era făcut doar la comandă și astfel nu au existat perioade de așteptare pentru livrare.

Ampatamentul mai scurt comparativ cu cel al Octavia Super a îmbunătățit și mai mult caracteristicile de off-road ale Trekka. Pentru o taxă suplimentară, a fost disponibilă chiar şi un diferenţial cu blocare pentru roţile spate.

Modelul de bază avea o lungime de 3.55 metri, o lățime de 1.6 metri și, în funcție de versiunea caroseriei cu doar trei uși, o înălțime de până la 2.04 metri. Erau între două și opt locuri la bord, iar acoperişul putea fi unul dur din tablă sau rabatabil. De asemenea, a fost disponibil cu un acoperiş detașabil din plastic armat cu fibră de sticlă.

Producția i-a început în 1966. Un an mai târziu al 750-lea client şi-a primit maşina de teren, iar în ianuarie 1968 exemplarul cu numărul 1.000 a fost construit în Otahuhu.

Abia în 1972 cariera modelului, care a fost o alternativă mult mai ieftină și mai economică la alte vehicule off-road cu tracțiune integrală, s-a încheiat după ce au fost produse aproape 3.000 de unități. Modelul a găsit, de asemenea, cumpărători în Insulele Fiji, în Australia și în alte țări din Oceania, în timp ce producția licențiată a mai fost organizată o vreme în ţări precum Pakistan și Vietnam.

Cele câteva unități care au supravieţuit în timp se bucură de mult timp de statutul de cult în Noua Zeelandă. Un exemplar din 1969, cel din imagini, face acum parte dintr-o colecție privată cehă, iar un altul poate fi văzut în muzeul Skoda din Mlada Boleslav.

Vezi şi:

Iti place articolul?