in , ,

(video) 125 de ani de Skoda: Yeti – primul membru al familiei de SUV-uri moderne a mărcii

Skoda Auto face o călătorie extraordinară prin cei 125 de ani de istorie ai companiei, cu douăsprezece repere auto care i-au marcat-o. După cum am promis, despre fiecare vă vom spune mai multe detalii, asta pentru că fiecare automobil este unic şi interesant în felul său.

Al 10-lea reper, după L&K Voiturette Aprimul Superb din istorieSkoda Popular Monte Carloprima generaţie FeliciaSkoda 1000 MB, primul SUV Skoda Trekkacoupeul sport 110 R şi Favorit, prima generaţie modernă Octavia, este numit modelul Yeti – modelul compact care a marcat intrarea producătorului auto ceh pe segmentul SUV-urilor emergente.

Skoda a intrat pentru prima dată pe segmentul SUV-urilor produse în masă, în 2009, cu modelul Yeti înainte ca producătorul auto să lanseze campania de succes a lui Kodiaq, care a continuat cu Karoq și, în cele din urmă, cu Kamiq. Deja peste câteva zile, noul Enyaq iV – primul model al mărcii 100% alimentat de baterii, conceput ca atare încă de la început – va extinde și mai mult portofoliul de produse.

Ca şi toate celelalte modelele SUV care au venit după el, Yeti a fost un adevărat Skoda și şi-a câștigat clienții prin combinația sa echilibrată de tehnologie modernă, inclusiv tracțiune integrală, design distinctiv și multe detalii practice “Simply Clever”.

La Saloanele Auto de la Geneva (maşina albastră) şi Frankfurt (maşina portocalie), din anul 2005, Skoda a prezentat conceptele a două SUV-uri care au fost extrem de bine primite de vizitatorii târgurilor internaționale. Patru ani mai târziu, la 5 martie 2009, a venit timpul: Skoda a prezentat versiunea de producție în serie a lui Yeti, tot la Geneva, lansând astfel a cincea serie de modele. Doar o lună mai târziu, pe 3 aprilie, producția de serie i-a început la uzina din Kvasiny.

La fel ca şi Trekka, noul Yeti a fost construit pe o baza platformei folosite de Octavia, dar de data aceasta a fost preluată cea de pe a doua generație modernă a bestseller-ului brandului şi anume cea modificată pentru versiunea Octavia Scout. În ciuda gărzii la sol generoase de 180 mm, SUV-ul compact a fost renumit pentru manevrabilitatea sa sigură și agilitatea ridicată.

În plus față de configurația de bază 4×2 cu tracțiune față, Skoda a oferit Yeti, de asemenea, cu un avansat sistem de tracțiune integrală cu ambreiaj vîscos. În plus, au existat sub capotă motoare puternice, dar econome. Două motoare au fost disponibile pentru versiunile modelului cu tracțiune față: un benzinar 1.2 TSI cu patru cilindri de 105 CP, o unitate care a urmat conceptul de downsizing, dar și un benzinar turbo 2.0 TDI cu sistem de injecție directă şi 110 CP, care ar putea fi, de asemenea, combinat cu tracțiune integrală.

Versiunile mai puternice ale motorului diesel cu 140 CP și 175 CP au fost disponibile exclusiv pentru versiunea 4×4, la fel ca și motorul pe benzină 1.8 TSI cu 160 CP. Mai târziu, un benzinar 1.4 TSI cu 122 CP și – proiectat special pentru modelul Greenline – un 1.6 TDI cu 104 CP, au completat gama de propulsoare.

Skoda Yeti a captat rapid inimile clienților. Comparativ cu Octavia Combi, SUV-ul de 4.224 mm lungime, 1.793 mm lățime și 1.691 mm înălțime a fost mai compact. Datorită unei poziții mai înalte pe scaune, acesta a oferit o vizibilitate mai bună și a fost mai ușor de intrat/ieşit din el. În același timp, a venit cu numeroase idei Simply Clever la bord, cum ar fi scaunele din spate VarioFlex, deja prezentate în Skoda Roomster, care puteau fi ajustate individual sau eliminate complet la necesitate.

Yeti a obținut, de asemenea, un scor de top la acea vreme, în ceea privește siguranța: în urma testelor de impact ale EuroNCAP s-a ales cu un rating de cinci stele.

În iunie 2011, Skoda a fabricat cel de-al 100.000-lea Yeti înainte de a primi o onoare specială doar o lună mai târziu: Jeremy Clarkson, celebrul prezentator al programului BBC Top Gear, cunoscut pentru sarcasmul său, a declarat modelul SUV “probabil cea mai bună mașină din lume” – după aterizarea unui elicopter pe acoperișul unui exemplar în timp ce mașina era în mișcare! (ataşăm secvenţa dacă nu aţi văzut-o)

În 2013, Skoda a îmbunătățit în mod cuprinzător modelul (facelift) și a extins treptat gama de motoare și echipamente. Versiunea sportivă Monte Carlo a fost ultima cu modificări semnificative şi cu ea practic s-a tras linia de final.

În octombrie 2015, cel de-al 500.000-lea Yeti a ieșit de pe linia de asamblare. Pe lângă faptul că a fost produs la uzina cehă din Kvasiny, modelul a fost construit și în India, Rusia, Kazahstan și Ucraina, precum și în China – cu un ampatament alungit.

Producția SUV-ului compact s-a încheiat definitiv în 2018, după ce 683.603 de maşini şi-au găsit proprietari. Skoda Karoq, succesorul direct al lui Yeti, fusese deja lansat cu un an mai devreme.