in , ,

(video) 44 de tururi conduse de monopostul #44. Lewis Hamilton a fost de neoprit pe Spa-Francorchamps

Pilotul britanic Lewis Hamilton a plecat din nou din pole position şi a câştigat Marele Premiu al Belgiei la Formula 1, a şaptea etapă a Campionatului Mondial, al cărui calendar a fost definitivat de curând.

Hamilton, care şi-a trecut în cont a cincea victorie în acest sezon, a fost urmat de coechipierul său, finlandezul Valtteri Bottas, şi de olandezul Max Verstappen. În clasamentul piloţilor Verstappen este încă înaintea lui Bottas după numărul de puncte acumulate.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Cursa s-a desfăşurat în mare parte liniştit, singurul accident fiind contactul dintre două monoposturi în turul 10 din 44. Au abandonat astfel cursa George Russell de la Williams şi Antonio Giovinazzi de la Alfa Romeo Racing. Singurul pilot care nu a participat defel în competiţie a fost Carlos Sainz din cauza unor defecte la maşină.

Cel mai bun timp de tur a fost înregistrat de Daniel Ricciardo, pilotul Renault F1, chiar în ultimul tur. De remarcat că piloţii Renault au ocupat locurile 4-5, iar de cealaltă parte, piloţii Scuderia Ferrari s-au clasat pe locurile 13 şi 14, ceea ce a stârnit indignarea fanilor.

Următoarea cursă este prima dintr-un total de trei care vor avea loc pe pământ italian. Situaţia ar trebui să se redreseze pentru Scuderia Ferrari.

GALERIE FOTO: