in , ,

(video) A fost anunţat eSkootr – primul campionat de curse pe trotinete electrice din lume

Piloţi din Formula 1 și Formula E au anunțat crearea unui nou campionat de curse, participanții cărora vor concura între ei pe diferite circuite din inima marilor oraşe, folosind trotinete electrice super-rapide! Startul primului sezon este planificat deja pentru 2021.

Special pentru Electric Scooter Championship vor fi construite şi lansate trotinete electrice de curse, care, spre deosebirea celor pe care le putem observa deja şi pe străzile Chişinăului, vor putea dezvolta viteze de până la 100 de km/h!

Fiecare trotinetă va fi făcută în baza unei comenzi personalizate pentru fiecare pilot. De asemenea, fiecare pilot va avea un costum de protecţie special, evident şi cască. Primul prototip al vehiculului menţionat este de așteptat să fie arătat mai târziu în acest an.

Videoclipul teaser arată cum piloţi rulează pe străzile orașului cu trotinete electrice, realizate în stilul filmului “Tron”, dar și îmbrăcaţi în costume adecvate cu inserţii cu neon. Deocamdată nu se ştie dacă vom vedea exact aceleaşi trotinete şi aceleaşi seturi de îmbrăcăminte în realitate.

Pilotul de Formula E Lucas Di Grassi și fostul pilot de Formula 1 Alexander Wurtz au luat parte la crearea proiectului. Lucas Di Grassi, pilot al echipei Audi, a jucat un rol esențial în crearea Formula E: a fost primul pilot de teste al seriei, după care cel mai însemnat reprezentant al competiţiei.

Iti place articolul?