in ,

(video) A fost lansat Subaru WRX STi Diamond Edition cu 353 CP, dar se va găsi într-o singură ţară

Subaru continuă să facă diverse ediţii speciale sau limitate ale modelului sport WRX STi până când va lansa noua sa generaţie, iar cea mai recentă se numeşte Diamond Edition. Aceasta a fost prezentată în Africa de Sud şi reprezintă de fapt cel mai puternic WRX STi care a fost făcut vreodată.

Anul acesta marchează cea de-a 30-a aniversare a Subaru Tecnica International (STi), divizia sportivă a Subaru Corporation, iar pentru a sărbători evenimentul, filiala Subaru Southern Africa a pregătit această ediţie limitată. Doar 30 de exemplare vor fi disponibile, primele livrări fiind așteptate să înceapă în luna ianuarie a anului viitor.

Dezvoltat de echipa tehnică a companiei, WRX STi Diamond Edition este cel mai puternic model STi care va fi lansat în regiune. Sub capotă, motorul boxer turbo pe benzină, cu patru cilindri şi un volum de 2.5 litri, are un ECU complet resetat, dar şi un nou eşapament sport conectat.

Drept rezultat, acum produce 353 CP și 464 Nm cuplu, ceea ce este cu 53 CP și 57 Nm mai mult decât oferă un WRX STi obișnuit. Timpul de acceleraţie de pe loc şi până la o viteză de 100 de km/h este de 5.03 secunde, cu 0.7 secunde mai repede decât maşina standard. De asemenea, este mai rapidă în sprintul 0-160 de km/h – 13.7 secunde față de 14.76 secunde. Viteza maximă a rămas aceeaşi – 255 km/h.

Alte modificări care au îmbunătăţit performanţa conducerii includ o bară stabilizatoare sub capotă şi un set de mecanisme de frânare Brembo, cu etriere faţă cu câte şase pistoane şi unele spate cu câte două pistoane.

Etrierele sunt finisate în culoarea High Viz Yellow pentru a se asigura că acestea sunt observate, la fel ca și kitul exterior aerodinamic montat pe Diamond Edition, care coboară mașina cu 10 mm în față adăugându-i astfel o poziție sportivă. Automobilul va fi oferit, de asemenea, şi cu un set de jante din aliaj de aluminiu de 19 inci din aliaj, cu anvelope de performanţă care măsoară 245/35. Folosind distanțiere pe toate roțile, mașina a devenit mai lată cu 20 mm.

Pe interior, există inlay-uri de bord specifice modelului, un panou exclusiv numerotat, volan, levier al cutiei de viteză şi o manetă a frânei de mână din piele şi cu cusături contrastante de culoare roşie, un sistem audio Harman Kardon cu șapte difuzoare (440 W) și un sistem infotainment cu ecran de 7 inci şi suport Apple CarPlay/Android Auto, etc.

Preţul de start este unul fix şi constituie aproximativ 56.000 de dolari americani. Toate maşinile vor avea doar volan pe partea dreaptă.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?