in , ,

(video) ABT Sportsline nu vede o problemă să modifice noul Audi Q8. Iată prima ofertă

ABT Sportsline devine primul atelier de tuning care a început să modifice noul Audi Q8. Specialiştii germani au pregătit deocamdată un program incipient de modificări, valabil pentru modelul 50 TDI quattro.

Vezi şi: (foto) Noul Audi Q8 încearcă deja drumurile moldovenești

Pentru că la acest moment SUV-ul coupe este disponibil doar cu un motor diesel, cei de la ABT nu au avut de ales şi s-au apucat să facă ceva cu el. Cel mai uşor le-a fost să dezvolte un modul electronic ABT Engine Control, care se poate conecta sau deconecta uşor, prin intermediul căruia puterea dezvoltată de poate creşte semnificativ.

Un Q8 50 TDI produce 286 de CP şi 600 de Nm cu ajutorul unui agregat de 3.0 litri. La fel cu ajutorul său, acceleraţia maşinii de la 0 la 100 de km/h o realizează în 6.3 secunde, în timp ce viteza maximă la care poate ajunge este limitată la 245 de km/h.

Odată instalat acest modul, SUV-ul afişează o putere mai mare cu 15% sau 44 de CP. În acelaşi timp cuplul creşte cu 50 de Nm pentru ca la final să vedem cifrele de 330 CP şi 650 Nm. Surplusul face ca maşina să prindă suta deja în 6.1 secunde, însă viteza maximă rămâne neschimbată.

ABT Sportsline deja lucrează la un al doilea program de tuning, care va cuprinde nu doar manipulări tehnice, ci şi un nou kit exterior aerodinamic, unul care ar trebui să facă maşina mult mai agresivă. Până atunci însă se oferă alte câteva opţiuni.

Printre ele se numără un nou buton de pornire/oprire a motorului, dar şi nişte proiectoare prin care se poate vedea logoul ABT la deschiderea uşilor. Modelele de jante sunt reprezentate de ABT FR sau ABT SPORT GR, ambele de 22 de inci şi ambele cu opţiunea de a fi vopsite într-o culoare neagră lucioasă.

Costul produselor şi serviciilor ABT Sportsline se discută în mod individual cu clienţii. Aşteptăm mai multe detalii despre următorul program de tuning.

Vezi şi: (foto) Aspect sport şi mai mulţi CP. ABT Sportsline modifică noul Audi A8 50 TDI

GALERIE FOTO:

What do you think?