in , , ,

(video) Accident cu implicarea unei maşini de poliţie în sectorul Buiucani. Poliţiştii au avut de suferit

Încă un accident nocturn, dar de această dată în capitală, s-a întâmplat în sectorul Buiucani. La intersecţia străzilor Nicolae Costin şi Paris au intrat în contact un SUV Dacia Duster al poliţiei, dar şi un vechi Opel Astra.

Conform informaţiilor oficiale, tânărul şofer în vârstă de 21 de ani din Opel nu s-a asigurat și nu a cedat trecerea echipajului de poliţie care se deplasa regulamentar. În urma accidentului, cei doi polițiști de la bord au fost preluaţi de o ambulanţă şi transportați la spital cu mai multe traumatisme.

Pe acest caz a fost inițiată o anchetă şi în dependență de leziunile corporale cu care s-au ales angajaţii IGP va fi luată și o hotărâre conform legislației în vigoare, în vederea sancţionării conducătorului de Opel.

Accident Rutier str.Paris cu Nicolai Costin cu implicare unui automobil Opel si cu un Daster de patrulater, după spusele șoferului, șoferul de Opel se face vinovat nu a cedat Dasterul care se deplasa regulamentar.

Gepostet von Vasile Onofrei am Montag, 21. September 2020
VIDEO: facebook.com/vasile.onofrei.399

Între timp, chiar dacă şi maşinile poliţiei sunt implicate tot mai des în accidente în ultimii ani, multe dintre cazuri fiind descrise şi aici pe AutoBlog.MD, parcul acestora se tot actualizează. Chiar acum câteva ore Inspectoratul General al Poliției a repartizat în cadrul unui eveniment un lot de alte 52 de autospeciale operaționale de teren pentru echipele de reacționare rapidă din toate raioanele țării.  

Conform şefului Poliției Naționale, Sergiu Paiu, aceste 52 de mașini acoperă împreună cu dotările de până în prezent 90% din necesitate. Mijloacele de transport au fost distribuite în Chișinău, Bălți, Orhei, Ungheni, Hîncești și restul raioanelor. Repartizarea a avut loc conform necesităților, a numărului de populație din localitate și a situației criminogene, conform numărului de apeluri de urgență înregistrate.  Valoarea totală a achiziției constituie practic 20 de milioane de lei.

Toate automobilele sunt compartimentate corespunzător necesităților de activitate, echipate cu sisteme moderne de monitorizare (GPS) incluse în sistemul național de intervenții 112, urmând a fi dotate, în scurt timp, cu dispozitive de comunicare securizată în standard TETRA, precum și alte echipamente necesare unor intervenții profesioniste din partea polițiștilor.