in , , ,

(video) Accident în lanţ într-o cursă din WTCR. Din 25 de maşini, aproape toate avariate în primul tur

Carambol de maşini de curse în primul tur al etapei a 5-a a campionatului WTCR. După o confruntare a doi parteneri de echipă, urmată de un accident, aproape toate cele 25 de maşini care au pornit de la start au fost avariate.

Cursa a fost oprită pentru cel puţin două ore!

https://www.youtube.com/watch?v=0MQZryIghvo

Accidentul în lanţ a fost generat din cauza unei coliziunii a piloţilor Rob Huff şi Mehdi Bennani din echipa Sebastian Loeb Racing, care rulau cu maşini de model VW Golf. Drept rezultat un Golf a fost distrus practic în totalitate după ce a luat foc, alte şase au fost avariate grav, iar restul au avut de suferit mai puţin.

Totuşi, a luat ceva timp ca un număr total de 19 maşini să fie reparate/pregătite pentru restart.

Cei doi piloţi au fost transportaţi la spital din cauza unor leziuni, dar care nu sunt periculoase pentru viaţă.

https://www.youtube.com/watch?v=zJvREkEnio0

https://www.youtube.com/watch?v=hc1IRS7GN0Q

Amintim că noul campionat FIA WTCR s-a format pentru a înlocui campionatul WTCC şi seria TCR (preluându-i reglementările tehnice). Spre deosebire de WTCC, aici pot participa diverse echipe private cu maşini şi modificări tehnice relativ ieftine.

Printre automobilele participante se numără Alfa Romeo Giulietta, Audi RS3, Honda Civic, Hyundai i30, Peugeot 308, KIA Ceed, Opel Astra, SEAT Leon, Volkswagen Golf, etc. Toate au tracţiune faţă, motoare turbo de serie cu volum de 2.0 litri şi care produc aproximativ 340 de CP, şi suspensie de curse cu detalii în construcţie care le imită pe cele de serie.

Vezi şi: (video) Carambol masiv chiar în primul tur al unei curse: 16 maşini au fost avariate

Vezi şi: (video) Lewis Hamilton a câştigat cursa din Singapore după un start dezastruos al celor de la Ferrari

Iti place articolul?