in , ,

(video) Accident spectaculos cu implicarea lui Fernando Alonso la Spa, unde a câştigat Sebastian Vettel

Sebastian Vettel a câștigat cursa de la Spa-Francorchamps – Marele Premiu al Belgiei! Aceasta devine a cincea victorie a lui Seb şi a Scuderiei Ferrari în acest sezon, dar şi primul triumf în Belgia din 2009.

Reuşita l-a apropiat cu 17 puncte de liderul clasamentului Lewis Hamilton, britanicul ocupând locul secund pe podium, alături de Max Verstappen care a luat bronzul.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Cursa a început cu un incident care a avut loc imediat după start şi care a provocat trei abandonuri, printre care şi cel al fostului campion Fernando Alonso.

Accidentul în lanţ a fost provocat de pilotul Renault Nico Hulkenberg, care a prins viteză prea mare şi ulterior apăsând brusc pedala de frână i s-au blocat roţile, intrând brutal în spatele monopostului McLaren al lui Alonso, care a fost aruncat peste cel al lui Charles Leclerc de la Alfa Romeo Sauber.

Din fericire nimeni nu a avut de suferit, Leclerc find protejat cu success de sistemul HALO care a fost introdus din acest sezon.

Accident în aceeaşi primă curbă, acum în 2018 şi în 2012 când Alonso era pilot Ferrari (FOTO: eurosport.com)

În tot acel haos, şi Valtteri Bottas l-a lovit în spate nesemnificativ pe Serghei Sirotkin, iar un alt incident s-a întâmplat între Raikkonen şi Ricciardo. Pilotul Ferrari a mers imediat în boxe deoarece nu mai avea o anvelopă spate din dreapta, iar pilotul Red Bull avea eleronul distrus.

Raikkonen a revenit pe traseu, chiar dacă un restart a fost anunţat în turul 4. Ricciardo a revenit şi el, însă rămânând în urmă două tururi, timp în care monopostul i-a fost reparat. Totuşi, Kimi a fost forţat să facă un nou pit stop în turul 8 din cauza unei probleme cu servodirecţia. După o pauză a revenit, dar din nou ghinion, în turul 9, a intrat din nou în boxe şi a abandonat din cauza unei probleme la sistemul DRS. În turul 31 a abandonat şi Ricciardo la solicitarea inginerului, din cauza unei probleme tehnice.

După toată nebunia de la început, Sebastian Vettel a reuşit foarte rapid să ocupe locul de frunte, depăşindu-l pe Lewis Hamilton, şi şi-a păstrat poziţia până la finalul cursei.

Următorul Grand Prix va fi cel al Italiei, în duminica care vine, la Monza.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?