in , ,

(video) Acum 25 de ani a fost arătat lumii Mercedes-Benz E 50 AMG – model făcut în practic 3000 de unităţi

Sportivitate în clasa executivă. Astfel poate fi descrisă oferta Mercedes-Benz prin noul E 50 AMG, automobil care şi-a marcat premiera în toamna anului 1995 la Salonul Auto Internațional de la Frankfurt pe Main (14-24 septembrie 1995).

În urmă cu 25 de ani, vehiculul de înaltă performanță cu 347 CP a ilustrat filozofia mărcii de a stabili în mod intenționat AMG ca o mașină sport și un brand de performanță.

Odată lansat, reacţia experților auto a fost foarte pozitivă. De exemplu, cei de la Automobil Revue din Elveția au notat în ediția 52/1996 că noul E 50 AMG a avut “exclusivitate și un temperament fără îndoială sportiv”. Revista comercială mot a scris în ediția 12/1996 despre motorul M 119 V8, rafinat de AMG, cu 4.973 cm3: “Propulsează maşina până la 100 de km/h în 6.0 secunde și, cu mare rafinament, redă toate tonurile unui cântec de V8 puternic”.

În cele din urmă, revista nord-americană “Road & Track”, în ediția din iulie 1996, face referire la legendarul Mercedes-Benz 500 E, deoarece şi acest model este mişcat de o versiune de cinci litri a motorului de model M 119: “Dar dacă apeşi din plin acceleratorul (a fost reglată pentru pornirea grațioasă de pe loc, nu pentru rotirea capetelor), apare spiritul lui 500 E și transformă sedanul cu patru uși într-o rachetă”.

Noul E 50 AMG a fost creat în Affalterbach pe baza puternicului Mercedes-Benz E 420. Noul vehicul a fost o stea în istoria scurtă de mașini de înaltă performanță dezvoltate împreună de Mercedes-Benz și AMG. Anterior, din 1993, a existat C 36 AMG în seria 202, precum și în seria 124 a unui sedan E 60 AMG, dar şi a unui break şi coupe E 36 AMG.

E 50 AMG și-a făcut deja locul special printre business sedanurile din seria de modele 210, în mod clar cu designul său: bara de protecţie frontală modificată nu numai că a redus forţa de ascensiune de pe puntea din față, dar și, cu proiectoarele anti ceaţă, a preluat stilul farurilor rotunde pe care le-a primit seria 210. Pragurile laterale şi bara de protecţie posterioară modificată, aceasta din urmă integrând elegant şi o terminaţie dublă de eşapament, au contribuit, de asemenea, la aerodinamica optimizată.

Inginerii au aplicat o îmbunătățire a performanței motorului. Aceasta a inclus camere de ardere mai mari, porturi de admisie extinse cu supape respective, arcuri noi pentru supape de admisie și evacuare, arbori cu came de admisie și ieșire reproiectați, precum și reglarea managementului electronic al motorului de către AMG și Bosch. Acest lucru a permis creșterea puterii motorului, în timp ce, în același timp, emisiile au fost mai mici de jumătate din limitele permise şi valabile în Comunitatea Europeană începând cu 1996. AMG s-a adresat, de asemenea, sistemului de evacuare a gazelor de eşapament, care a fost optimizat cu componente din clasa S și a primit un amortizor de zgomot cu terminaţii într-un design AMG.

Raportul punții spate scurte (i = 3,06) subliniază caracterul sportiv al modelului E 50 AMG și asigură o accelerare excelentă a modelului de top din clasa E. O astfel de maşină poate sprinta de pe loc şi până la 100 de km/h în 6.2 secunde. Schimbarea treptelor de viteză este asigurată printr-o transmisie automată în cinci trepte, cu un sistem electronic de control. Este cu aproape o treime mai ușoară decât transmisia automată cu patru trepte pregătită pentru E 500 și asigură schimbarea treptelor prin retragerea contactului înainte de fiecare schimbare a vitezei.

Alte semne distinctive ale E 50 AMG includ sistemul ASR ca o caracteristică standard, suspensia sport AMG cu amortizoare mai dure și stabilizatori ranforsați, precum și sistemul de frânare dezvoltat special pentru acest vehicul de înaltă performanță. Acest sistem este alcătuit din frâne cu disc cu două pistoane într-un etrier glisant, cu discuri speciale ventilate, cu un diametru de 334 milimetri pe roţile din față, în timp ce pe puntea din spate au fost instalate mecanismele folosite pentru seria de modele SL 600 (129) – discuri de 300 mm cu etriere fixe.

Interiorul reflectă nivelul tehnic ridicat, cu numeroase inserţii din piele în două tonuri (inclusiv pe volan și levierul cutiei de viteze), precum și elemente de finisare dintr-un lemn de arţar de culoare neagră. Cu un vitezometru care indică 280 km/h, potențialul de performanță al lui E 50 AMG este şi mai clar, deși, de fapt, viteza-i maximă este limitată electronic la 250 km/h.

După un an și jumătate de producție, dar și 2.960 de exemplare create, E 50 AMG a fost înlocuit în toamna anului 1997 cu E 55 AMG (354 CP) în calitate de nou model de top din seria 210.

Vezi şi: