in , ,

(video) Acum îţi poţi lua noul Rolls-Royce Cullinan de la Bucureşti, dar “lista de aşteptare este deja lungă”

Compania Schmidt Premium Cars, care deţine dealerul Rolls Royce Motor Cars Munchen, a prezentat oficial în România primul SUV din istoria mărcii britanice Rolls Royce – noul Cullinan. Preţurile încep peste Prut de la 265.000 de euro, fără taxe, dar pot depăşi cu mult această sumă în funcţie de opţiunile alese.

Primul model ar urma să fie livrat în România în primul trimestru al anului viitor, iar potenţialii clienţi trebuie să aştepte mai mult de şase luni până la livrare.

La doar câteva luni de la premiera mondială, noul model a fost prezentat pentru prima dată în mod public, la Clubul Diplomatic din Bucureşti, în cadrul unei ceremonii la care a participat şi ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble.

“Industria de lux a Regatului Unit menţine un nivel ridicat de investiţii care ajută la crearea de locuri de muncă atât în Marea Britanie, cât şi în întreaga lume. Emblematicul “Spirit of Ecstasy” reprezintă mai bine ca orice alt simbol “the Best of British” şi suntem încântaţi să vedem primul automobil Rolls-Royce 4×4, aici, în Bucureşti”, a declarat Noble.

Există deja un interes deosebit pentru acest model atât din partea celor care deţin deja un Rolls Royce, cât şi din partea unor potenţiali clienţi noi, potrivit companiei.

“Lista de aşteptare este deja lungă şi ne ghidăm după principiul “primul venit, primul servit”. Aşadar, pentru moment, va trebui să le cerem potenţialilor clienţi să aibă răbdare pentru că va dura mai mult de şase luni până când vor primi maşina comandată”, a afirmat directorul de comunicare corporativă pe Europa Centrală şi de Est în cadrul Rolls-Royce Motor Cars, Frank Tiemann.

FOTO: automobilebavaria.ro

Cei interesaţi vor descoperi Cullinan pe parcursul unui eveniment exclusivist, în următoarele zile, potrivit preşedintelui Schmidt Premium Cars, Michael Schmidt.

“Cele mai importante figuri din societatea românească şi din capitală vor descoperi Cullinan pe parcursul unui eveniment exclusivist, în următoarele zile. Prezenţa noastră în Bucureşti, dezvelirea în premieră a noului Phantom la Salonul Auto Internaţional Bucureşti, la începutul acestui an şi prezentarea acestui nou model subliniază importanța României pentru Rolls-Royce”, a spus Schmidt.

Vezi şi: (video) SIAB 2018: Reportaj de la standul Rolls-Royce – noul Phantom VIII a fost adus la Bucureşti

FOTO: rtv.net

Rolls-Royce Cullinan este răspunsul la solicitările clienților de a-şi îndeplini visul de a călători pe trasee mai puţin explorate în condiţii cu adevărat de lux. Fiind al doilea Rolls-Royce construit pe noua platformă Architecture of Luxury, realizată integral din aluminiu, Cullinan este aşadar fără compromis în a nu împărtăşi platforma sa cu alte mărci.

Denumit după cel mai mare diamant descoperit vreodată, primul automobil Rolls-Royce all-terrain, cu a sa caroserie înălțată, este un inegalabil off-roader, capabil să depăşească orice obstacole şi să ajungă oriunde. Zeci de teste realizate pe întreaga planetă au arătat faptul că mașina este capabilă să abordeze cu încredere și agilitate orice tip de teren accidentat. În acest sens, sofisticata suspensie pneumatică reglabilă a lui Cullinan asigură faimoasa senzaţie de “Magic Carpet Ride” a Rolls-Royce pe orice tip de suprafaţă de rulare, off- sau on-road. În acelaşi timp, acesta este cu adevarat primul automobil “three-box” în segmentul SUV. Peretele său de compartimentare creează un mediu distinct pentru pasageri, separați de compartimentul pentru bagaje.

Noul Rolls-Royce este pus în mişcare de un motor V12 de 6.75 de litri, care produce 571 de cai putere şi un cuplu de 850 Nm, distribuit către noul sistem de tracţiune integrală şi sistemul cu patru roţi directoare construite pentru a face faţă oricăror provocări.

FOTO: automobilebavaria.ro

Fiind un Rolls-Royce, Cullinan oferă întreaga suită de elemente Bespoke dezvoltate special pentru diferitele moduri de viață ale proprietarilor săi. Una dintre opțiunile cele mai proeminente o reprezintă Modulul de Recreere (Recreation Module) – un sertar acționat electric în care clienții vor putea depozita accesoriile şi bunurile personale necesare activităților pe care au în plan să le desfăşoare. Acesta este situat în compartimentul din spate al mașinii și poate fi deschis cu ușurință la atingerea unui buton.

O altă opţiune oferită de Recreation Module este Rolls-Royce Cullinan Viewing Suite – cu o singură apăsare de buton, două scaune din piele de cea mai bună calitate, orientate spre exterior și o masă de cocktailuri apar din cadrul modulului. Ori de câte ori călătoriți, Viewing Suite garantează cel mai bun loc posibil pentru privitor.

Schmidt Premium Cars deţine dealerul Rolls Royce Motor Cars Munchen si Rolls Royce Motor Cars Service Bucureşti. Dealerul din Munchen este cel mai apropiat dealer din regiune, iar service-ul din Bucureşti este singurul din regiune, potrivit companiei.

Amintim că unul dintre rivalii noului Cullinan, Bentley Bentayga, are un preţ de start în România de 211.225 de euro cu TVA inclus. Apropo, AutoBlog.MD a testat în exclusivitate pentru presa auto din Moldova primul SUV Bentley: (video) Premieră: Test Drive Bentley Bentayga 6.0 W12

FOTO: automobilebavaria.ro
FOTO: automobilebavaria.ro
FOTO: automobilebavaria.ro
FOTO: automobilebavaria.ro
FOTO: automobilebavaria.ro
FOTO: rtv.net
FOTO: rtv.net

FOTO: rtv.net

Iti place articolul?