in , ,

(video) Acum sunt chit. Cum Lewis Hamilton a câştigat acasă la Sebastian Vettel

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al Germaniei după un start de pe locul 14! La Hockenheim, constructorul german Mercedes-AMG a obținut a 80-a victorie din Formula 1 și a urcat pe locul 4 în clasamentul istoric.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Hamilton a ezitat la momentul startului și a pierdut o poziție. Principalul său adversar, Sebastian Vettel, a condus cursa germană în mare parte, după plecarea din pole-position. Vettel a greșit însă decisiv la intrarea în turul 53, la scurt timp după apariția unei ploi ușoare.

Vettel a ratat frânarea din virajul 13, pe un asfalt ud, și a îngropat monopostul în zona exterioară, cu pietriș. Safety-carul a ieșit pe circuit, iar Lewis Hamilton s-a trezit pe prima poziție.

În spatele mașinii de siguranță s-a petrecut un moment delicat pentru britanic. Acesta a fost chemat pe linia boxelor pentru schimb de pneuri, dar după ce intrase deja pe breteaua de asfalt către pit-lane, campionul mondial a fost obligat să rămână pe pistă. După acest moment de impas, Valtteri Bottas a încercat să lupte pentru prima poziţie, însă la scurt timp s-a conformat ordinelor de echipă.

Piloţii Mercedes-AMG au ajuns la finiş pe primele două poziţii, iar podiumul l-a completat Kimi Raikkonen. Hamilton a redevenit lider în clasamentul general după cea de-a patra victorie germană. În felul acesta, l-a egalat în clasamentul all time pe Michael Schumacher.

Amintim că în cursa precedentă, în Marea Britanie, Lewis Hamilton teoretic ar fi putut câştiga dacă nu ar fi avut un contact cu Kimi Raikkonen. Se consideră că pilotul Ferrari a făcut manevra special pentru a-l lăsa pe colegul său să ridice Marele Premiu.

Vezi şi: (video) Critici la adresa Scuderiei Ferrari şi reacţia lui Jeremy Clarkson după ce Raikkonen l-a lovit pe Hamilton. Piloţii s-au împăcat ulterior

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?