in ,

(video) Acura în SUA şi Honda în Europa, anunţă o serie de îmbunătăţiri pentru supercarul NSX

Modelul sport Acura NSX pregătit pentru gama de modele a anului 2019 şi-a făcut debutul Monterey Car Week, în cadrul evenimentului numit The Quail, A Motorsports Gathering. Maşina a fost revizuită în materie de estetică, a primit noi combinaţii de culori pentru exterior şi interior, dar şi câteva îmbunătăţiri la şasiu pentru a-i spori dinamica.

Paralel, dar cu careva diferenţe, un program de modernizare l-a anunţat şi marca Honda, care vinde aceeaşi maşină în Europa, însă cu logoul său.

Cea mai tare Acura a momentului poate fi comandată acum într-o culoare nouă premium pentru caroserie – Thermal Orange Pearl, numită în cinstea autodromului Thermal Raceway din Califonia. Cu o asemenea nuanţă pot fi vopsite şi etrierele mecanismelor de frânare, doar a celor carbono-ceramice opţionale.

Din punct de vedere estetic, la exterior, modificările anunţate se ascunde în detalii. Partea superioară a grilei radiatorului nu mai este una argintie, ci este finisată în culoarea caroseriei. De asemenea, pe prizele de aer frontale şi grila radiatorului au fost adăugate inserţii suplimentare de culoare neagră lucioasă.

Opţional se poate opta pentru un spoiler spate din fibră de carbon şi alte câteva elemente de la exterior care pot fi înlocuite/adăugate suplimentar din acelaşi material.

Habitaclul poate fi tapiţat mai nou într-o combinaţie de piele de culoare albastră Indigo blue şi Alcantara.

Cu referire la partea tehnică, aflăm că maşina a primit nişte bare stabilizatoare mai groase (pe puntea din faţă sunt mai rigide cu 26%, iar pe cea spate cu 19%). Inginerii Acura au mai resetat servodirecţia electrică, sistemul de control electronic al amortizoarelor active cu lichid magnetoreologic şi unitatea de control electronic a motorului.

Pentru Acura NSX au mai fost dezvoltate nişte anvelope cu aderenţă sporită Continental SportContact 6, care vin să le înlocuiască pe cele ContiSportContact 5P. Opţional pot fi comandate pneuri Pirelli P Zero Trofeo R.

Acura NSX 2019 25

Modelul sport este în continuare dotat cu un sistem de propulsie hibrid Sport Hybrid SH-AWD. Acest lucru înseamnă prezenţa unui motor V6 twin-turbo 3.5 litri, a trei motoare electrice, a unei transmisii automată cu nouă trepte şi dublu ambreiaj, dar şi a unei tracţiuni integrale. Toate contribuie la o acceleraţie 0-100 de km/h în 3.2 secunde, iar viteza maximă ajunge la 309 km/h.

În SUA, 2019 Acura NSX are un preţ de bază mai mare cu 1.500 de dolari decât maşina din gama anului 2018. Costă minim 157.500 de dolari, însă acum vine standard cu dotări opţionale care costau înainte 4.700 de dolari: sistem de navigaţie prin satelit, sistem audio ELS Studio, scaune reglabile electric în patru poziţii, senzori de proximitate şi inserţii din aluminiu pe pedale.

Maşina actualizată este disponibil pentru a fi comandată începând cu ziua de astăzi, iar livrările în SUA sunt programate să înceapă în octombrie.

Acura NSX 2019 26

De cealaltă parte a oceanului, Honda anunţă exact aceleaşi modificări pentru NSX, însă ne spune că a intervenit deja în motor. Actualizările la acest capitol includ injectoare actualizate, o reacţie îmbunătăţită a turbo compresoarelor la căldură şi un nou filtru de particule pentru a fi asigurată respectarea normei Euro 6d-TEMP.

Aceeaşi culoare Thermal Orange Pearl a fost adăugată şi în paleta modelului Honda. De asemenea, clienţii europeni vor putea opta pentru o tapiţerie completă cu piele de culoare roşie în habitaclu sau cu una în culoare nouă Indigo Blue dacă se alege o schemă cu inserţii din Alcantara.

Producţia modelului european Honda NSX 2019 va începe până la sfârşitul lui august. Primii clienţi îşi vor primi maşinile până la sfârşitul anului. Cartea de comenzi este deja deschisă.

În anii 2017 şi 2018, modelul NSX a fost comercializat sub ambele mărci în peste 1.900 de exemplare. Circa 1.000 de maşini se află doar în Statele Unite ale Americii.

buton subscribe

GALERIE FOTO: