in , ,

(video) Alfa Romeo revine în Formula 1 cu ajutorul Sauber şi a noului monopost C37

Alfa Romeo revine în forţă în Formula 1 după o pauză de 30 de ani. Cu ajutorul echipei Sauber F1 a lansat noul Challenger, monopostul C37, cu doar şase zile înainte de startul testelor oficiale în Barcelona.

Modelul C37 arată diferit față de modelul C36 de anul trecut – pe de o parte, acest lucru se datorează noilor reglementări tehnice și, pe de altă parte, datorită noii abordări tehnice a echipei.

Noul monopost C37 va utiliza un motor Ferrari 063 cu specificație 2018, un V6 turbo de 1.5 litri capabil să se rotească până la 15.000 de rpm. Datorită noului partener, maşina are o livrea cu totul diferită faţă de cea de anul trecut: o combinaţie a culorilor alb şi roşu, în contrast cu numeroase elemente din fibră de carbon.

Evident există şi cel mai nou sistem de protecţie – Halo.

“Obiectivul nostru înainte de sezonul din 2018 este clar: trebuie să ne apropiem de teren și să ne îmbunătățim în continuare performanțele pe parcursul sezonului. Am pus o mulțime de energie și angajament în dezvoltarea lui C37. Vreau să mulțumesc partenerilor și fanilor pentru sprijinul lor continuu. Întoarcerea lui Alfa Romeo în Formula 1 reprezintă o alta piatră de hotar în istoria echipei si sunt mândru că un astfel de brand istoric ne-a ales pentru a reveni la acest sport. Suntem dornici să începem sezonul 2018 ca echipa Alfa Romeo Sauber F1”, a declarat directorul echipei Frédéric Vasseur.

În noul sezon pentru echipă vor concura piloţii: suedezul Marcus Ericsson în vârstă de 27 de ani şi campionul de Formula 2 Charles Leclerc (20 de ani) născut în principatul Monaco! Doar priviţi ce a făcut acest tânăr în 2017:

În sezonul trecut, Marcus Ericsson şi fostul pilot al echipei, Pascal Wehrlein, nu au reuşit să scoată Sauber F1 de pe locul 10, ultimul, în clasamentul Cupei Constructorilor.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?