in , ,

(video) Alpina prezintă ediţia limitată B4 S Bi-Turbo Edition 99

Atelierul german de tuning Alpina prezintă o ediţie limitată de automobile modificate, care au la bază varianta coupe cu tracţiune spate şi integrală, dar şi cea decapotabilă a lui BMW Seria 4. Rezultatul este numit Alpina B4 S Bi-Turbo Edition 99.

Toate cele trei maşini sport au sub capotă bine cunoscutul motor biturbo de 3.0 litri şi cu şase cilindri, care acum este capabil să dezvolte mai mulţi cai putere şi cuplu datorită unui sistem de evacuare a gazelor de eşapament. Componenta este livrată de Akrapovic şi este confecţionată din titan, metal care a permis economisirea unei greutăţi de 7 kilograme.

Dacă anterior modelul BMW producea standard din uzină 440 CP şi 660 Nm, mai nou oferă 452 CP şi 680 Nm, cuplul fiind disponibil între 3.000 şi 4.500 rpm.

Alpina B4 S Bi Turbo Edition 99 4

O transmisie automată cu opt trepte uşor revizuită și un diferențial cu alunecare limitată vin standard, alături de padelele de comutare a treptelor din aluminiu, care sunt mai mari și finisate în negru mat. Doar pe coupe mai poate fi instalată suspensia Alpina Sport Plus cu amortizoare reglabile electronic, pentru o mai bună agilitate și o dinamică de conducere.

În ceea ce privește performanța, coupeul va atinge 306 km/h și va finaliza sprintul de 0-100 km/h în 4.2 secunde, în timp ce versiunea cu tracțiune integrală este mai rapidă la acceleraţie (3,9 secunde), dar este mai limitată la viteză maximă – 303 km/h. Decapotabila este disponibilă numai ca o maşină cu tracţiune spate şi face sprintul în 4.3 secunde, viteza-i maximă fiind limitată la 304 km/h.

Vezi şi: (foto) Unul din cele doar 57 de exemplare Alpina B12 5.7 Coupe, surprins în Moldova

Alpina B4 S Bi Turbo Edition 99 9

În ceea ce privește caracteristicile vizuale, ediția 99 poate fi comandată în cinci culori exterioare, printre care clasicul Alpina Blue, Grigio Medio, Fire Orange, Sapphire Black şi Mineral White. Jantele oferite sunt de model clasic de 20 de inci. Multitudinea de elemente negre lucioase de la exterior pot fi completate cu unul din cele două seturi exclusive opţionale Deco-Set în negru mat sau albastru mat.

Pentru a face automobilul mai special, se pune la dispoziţie opţiunea Heritage Design, care vine în combinaţie cu o caroserie vopsită în culoarea Fire Orange. Aceasta include un set de folii care se aplică pe jumătatea superioară a automobilului şi împreună cu jantele finisate în Ferric Gray formează vizual o caroserie bi-ton.

Vezi şi: (video) Patru întreceri cu Alpina B7 Bi-Turbo. Vezi ce poate sedanul cu 608 CP pe linie dreaptă

Alpina B4 S Bi Turbo Edition 99 22

În interior, clienții pot înlocui ornamentele standard Alpina piano black cu unele din Alcantara Anthracite sau Carbon Leather, toate în combinaţie cu inscripţia EDITION 99. Volanul sport din piele Lavalina are cusături în culoarea caroseriei. Toate covorașele de la picioare şi cel din portbagaj sunt confecţionate manual, cu margini de piele de culoare neagră. Atât pe motor, cât și în habitaclu mai există plăcuțe din oțel inoxidabil cu numărul ediției limitate.

Încă o dotare exclusivă doar pentru coupeuri sunt noile scaune multicontour clubsport, reglabile electric şi cu suporturi pronunţate. Acestea sunt acoperite cu o combinaţie de piele Merino Black şi Alcantara Anthracite.

Alpina B4 S Bi Turbo Edition 99 6

Ediţia Alpina B4 S Bi-Turbo Edition 99 va fi formată din doar 99 de automobile. Preţul de start în Germania porneşte de la 88.900 pentru coupeul cu tracţiune spate, de la 91.800 pentru coupeul cu tracţiune integrală şi de la 96.100 de euro pentru decapotabilă.

Vezi şi: (foto) Alpina B3 S Bi-Turbo şi B4 S Bi-Turbo pot dezvolta o viteză de peste 300 de km/h

buton subscribe

GALERIE FOTO: