in , , ,

(video) Alte trei automobile Toyota s-au ales standard cu sistemul de marcare antifurt T-Mark

Toyota Motor Corporation a adăugat sistemul de marcare antifurt T-Mark în echiparea de bază a încă trei modele în specificație pentru piața rusă.

Din decembrie 2019, T-Mark a fost introdus pe Camry și RAV4, maşini care sunt asamblate în Sankt Petersburg, iar acum a fost inclus în SUV-urile de import Land Cruiser 200 şi Land Cruiser Prado, dar şi în monovolumul Alphard.

Ce este T-Mark? O serie de micro puncte speciale, realizate dintr-un film imprimat cu laser, care conține un cod PIN legat de codul VIN al mașinii. Acesta poate fi văzut clar doar printr-un dispozitiv capabil să facă zoom de 60 de ori (smartphone corespunzător, de exemplu) sau folosind un microscop portabil. De asemenea, la necesitate, se poate separa un astfel de punct și vedea datele pe care le conţine sub un microscop tradiţional.

Informații despre toate codurile PIN şi VIN interconectate, care se găsesc pe un automobil Toyota, pot fi aflate prin intermediul serviciului special online “www.toyota.ru/security”. Acest portal, în baza datelor criptate introduse, oferă informații reale despre o anumită mașină, inclusiv codul său VIN, modelul motorului și cutiei de viteze, echiparea, culoarea interioară și exterioară.

Pe un automobil cu sistem T-Mark se aplică până la 10.000 de astfel de micro puncte, fiecare cu un diametru de 1 mm, pe caroserie și alte noduri în cadrul unei scheme de plasare cunoscută doar de producătorul auto, ceea ce elimină posibilitatea falsificării tuturor punctelor de identificare.

Astfel, T-Mark elimină practic în totalitate probabilitatea de a cumpăra de pe piaţa maşinilor second hand un automobil furat. În plus, în caz de necesitate, permite anchetatorilor să efectueze o examinare criminalistică într-un mod mai eficient. 

Până la sfârșitul anului curent toate mașinile Toyota, cel puţin cele destinate pentru piaţa rusă, vor primi sistemul de protecţie unic.

Iti place articolul?