in , ,

(video) Ares Design prezintă proiectul X-Raid – un G-Class a cărui design a fost creat de un român

Fondat în anul 2014, atelierul de tuning Ares Design încă nu este bine cunoscut în lume, însă proprietarul său Dany Bahar, un fost top manager la Ferrari şi Lotus, are planuri mari. Recent a deschis în oraşul italian Modena o uzină proprie cu o suprafaţă de 18.000 de metri pătraţi, care mai are şi o întreprindere de producere a componentelor din fibră de carbon.

Cu ocazia acestui eveniment atelierul Ares Design a prezentat proiectul X-Raid, bazat pe SUV-ul Mercedes-AMG G 63, care până acum era produs în altă parte şi doar în calitate de concept.

Şasiul şi carcasa caroseriei au rămas de la maşina de serie, însă iată panourile exterioare ale caroseriei sunt originale, confecţionate din aluminiu şi fibră de carbon. Designul exterior şi interior a fost făcut sub supravegherea designerului de origine română Mihai Panaitescu.

Folosirea materialelor uşoare a permis reducerea greutăţii maşinii cu 200 de kilograme, până la 2.350 de kilograme. Sub capotă se ascunde un propulsor V8 bi-turbo de 5.5 litri, a cărui putere a fost mărită de la 571 la 760 de CP.

Vezi şi: (foto) Un Mercedes-AMG G63 modificat de Posaidon te poate duce cu 285 de km/h

Chiar dacă vitezometrul indică o viteză maximă de 360 de km/h, X-Raid poate atinge maxim 250 de km/h. Alte caracteristici dinamice nu se cunosc. Modelul are nişte jante de 22 de inci şi anvelope pentru off-road cu sistem de control al presiunii în ele, util atunci când maşina atinge viteze mari.

În habitaclu se poate găsi o planşă de bord cu un design neobişnuit şi un volan nou. Decorul este asigurat de piele Nappa şi fibră de carbon. Pasagerii din spate vor sta pe două scaune individuale.

Vezi şi: (foto) Brabus ne bucură din nou ochii, modificând excentric un Mercedes-AMG G63

Neoficial se crede că preţul unui astfel de G-Class tunat este de 700.000 de dolari.

În prezent Ares Design lucrează în colaborare cu atelierul german Mcchip-DKR la crearea unei variante coupe a sedanului Bentley Mulsanne. Coupeul este făcut la comanda unui singur om.

Iată şi primul teaser al maşinii care va fi dezvăluită în luna noiembrie:

GALERIE FOTO Ares X-Raid:

Iti place articolul?