in ,

(video) Ascultă cum sună noul M5 cu noul eşapament M Performance Sport

BMW a arătat recent noul automobil de siguranţă pentru campionatul MotoGP, un sedan M5 de generaţie F90 pe care au debutat şi accesoriile M Performance pentru acest model.

Bavarezii au decis să prezinte linia de accesorii pe o maşină “obişnuită”, la show-ul de tuning SEMA, însă puţini ştiu că pentru noul M5 a fost creat un nou sistem sport de evacuare a gazelor de eşapament.

Vezi şi: (foto) Noua maşină de siguranţă pentru MotoGP este un BMW M5 cu accesorii M Performance

Aflăm deci că noul BMW M5 pe lângă eşapamentul care vine standard din uzină şi cel M Sport care poate fi comandat opţional, poate fi dotat şi cu un nou sistem de evacuare M Performance Sport. Din păcate acesta va fi disponibil doar pe modelele comandate exclusiv de clienţii din SUA şi Canada.

Noul eşapament, din câte veţi putea auzi în filmuleţul de mai jos, garantează o acustică emoţională specifică motorsportului. Terminaţiile sunt făcute din titan şi acoperite cu fibră de carbon.

Vezi şi: (video) Va fi aşa şi în realitate? Vezi ce poate face noul BMW M5 în Need for Speed Payback

Un alt element spectaculos în gama de accesorii este pachetul de elemente aerodinamice M Performance. Toate acestea sunt realizate din fibră de carbon şi printre acestea se numără: un element de prindere frontal nou conceput, ataşamente pentru pragurile laterale, eleron spate din fibră de carbon, eleron spate Pro (disponibil din iulie 2018) din fibră de carbon Pro şi difuzor.

Componentele suplimentare din gama de accesorii M Performance au fost perfect adaptate pachetului aerodinamic şi oferă accente suplimentare pentru BMW M5. Grila frontală şi elementele laterale, decorative, pentru air breather, cu logoul M, precum şi carcasele oglinzilor retrovizoare M Performance sunt realizate din fibră de carbon.

Autocolantele M Performance de pe pragurile laterale accentuează elementele laterale, completând optim aspectul sportiv oferit de pachetul aerodinamic. Acestea sunt prezente şi sub capotă, pe un capac al motorului făcut integral din fibră de carbon!

În plus, datorită unui reglaj şi mai sportiv, noua suspensie BMW M Performance cu arcuri elicoidale, dezvoltată special pentru BMW M5, asigură o ţinută de drum excelentă şi creşte dinamica prin conexiunea mai directă dintre automobil şi şosea. Mai mult, arcurile elicoidale de culoare roşie reprezintă alte detalii vizuale.

Printre alte accesorii se numără şi frânele din carbon ceramic care garantează caracteristici superioare de frânare. Plăcuţele sport se bazează pe plăcuţele de frână foarte rezistente din motorsport şi oferă avantaje cum ar fi distanţele de frânare mai scurte, reacţia mai bună a frânelor şi rezistenţa termică mai mare.

Apropo, cu o zi înainte ca show-ul de tuning SEMA să-şi deschisă uşile pentru vizitatori, BMW USA a publicat pe pagina sa de Facebook un videoclip promoţional al noilor accesorii pentru BMW M5 şi totodată a stârnit interesul fanilor. Dacă veţi observa atent, în imagini se poate observa cifra 640 pe ecranul sistemului multimedia. Să fie asta un anunţ că va exista în viitor o versiune Competition Package cu 640 de CP?

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!

Iti place articolul?