in , , ,

(video) Aşteptarea a luat sfârşit. Lewis Hamilton a câştigat primul Grand Prix din acest an

Lewis Hamilton a obținut prima victorie din sezonul 2016 în Marele Premiu de Formula 1 al Principatului Monaco. Britanicul s-a impus a doua oară pe traseul stradal, după victoria din 2008 cu McLaren Mercedes.

https://youtu.be/nr-s3PkkqVE

Hamilton a plecat de pe locul al treilea, iar startul s-a dat în spatele mașinii de siguranță, din cauza condițiilor atmosferice. Hamilton a trecut pe circuit de colegul său Nico Rosberg, iar după schimbuld e pneuri s-a trezit în fața lui Daniel Ricciardo.

https://www.youtube.com/watch?v=6yXv9SeahV8

Pilotul Red Bull Racing, plecat din pole-position, a pierdut secunde suplimentare la boxe din cauza unei modificări neprevăzute. Echipa a decis în ultimul moment să schimbe trenul ultrasoft cu unul supersoft, iar Ricciardo a revenit pe circuit în urma lui Hamilton.

Din acel moment, în ciuda insistențelor, australianul nu a reușit să depășească și s-a împăcat cu ideea locului secund.

https://www.youtube.com/watch?v=_QamgWqzlfc

Podiumul a fost completat de mexicanul Sergio Perez. Pilotul Force India a folosit pneurile soft mai bine de jumătate din Grand Prix și s-a apărat în permanență în duelul cu Sebastian Vettel.

Perez a urcat pe podiumul cu numărul 6 din carieră, primul după cel de anul trecut, din Rusia.

McLaren Honda a punctat, din nou, cu cei doi piloți. Fernando Alonso a încheiat al cincilea, iar Jenson Button a fost al nouălea.

Nico Rosberg a sosit pe locul 7, iar avansul său din clasamentul general, față de Lewis Hamilton, a scăzut la 24 de puncte.

Următoarea etapă, Marele Premiu al Canadei, se va desfășura între 10 și 12 iunie.

https://youtu.be/Wy2GOUO1uDk

Sursa: Digisport